Un preot ortodox dintr-un sat din Cluj s-a sinucis. Ce mesaj a lăsat pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cornel Petran (49 de ani) era preot în satul Şutu din comuna clujeană Ciurila. Potrivit poliţiştilor, el a fost găsit ieri dimineaţă, 8 septembrie, atârnat de un calorifer în locuinţa sa. A lăsat un bilet de adio.

Din primele cercetări reiese că nu avea leziuni asupra corpului. 

”Ieri, în jurul orei 10.00, am fost anunţaţi că un bărbat de 49 de ani a fost găsit spânzurat în locuinţa sa din localitatea Şutu”, afirmă purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Ştefana Moldovan.

Preotul Cornel Petran a lăsat şi un bilet de adio, care ar fi adresat soţiei.

Vestea i-a şocat pe mai-marii săi de la Cluj, mai ales că în urmă cu aproape o lună, în postul Adormirii Maicii Domnului (1-15 august), Mitropolitul Clujului a fost în parohia lui Cornel Petran şi i-a dat o distincţie bisericească în semn de apreciere pentru modul în care îşi desfăşoară munca.

”Regretăm enorm acest eveniment tragic care arată că doar Dumnezeu ştie cu adevărat ce e în inima omului şi care ne-a răpit un foarte bun coleg şi un bun preot care a dat dovadă că ştie să-şi onoreze cu măsură misiunea sa. Înalt Preasfinţitul Andrei a fost în parohia lui în postul Adormirii Maicii Domnului, i-a acordat o distincţie bisericească ca un semn de apreciere, a sfinţit noul iconostas. Totul era în regulă”, afirmă Bogdan Ivanov, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului.

Cornel Petran era preot de circa 10 ani. ”A făcut târziu Teologia. Înainte a lucrat la Regionala CFR. Ţin minte că atunci când a fost hirotonit preot băiatul lui avea 9 ani”, adaugă Ivanov.

Petran locuia în satul Şutu şi era, potrivit localnicilor, un om tare cumsecade. Părintele avea şi o pagină de Facebook unde ultima sa postare a fost pe 6 septembrie - ”Ce fain se vede ca'n oglindă omul corect ce nu se'ascunde”.

Înainte de Paşte, Mitropolitul Clujului spunea, într-un interviu, pentru ”Adevărul”, despre sinucidere:

„Bietul om intră într-o întunecime sufletească şi nu vede nicio ieşire. Ieşirea este simplă: credinţa, preocuparea religioasă şi sprijinul care vine de la  Dumnezeu, dar, cu toate acestea, parcă ai nevoie de cineva aproape de tine. Aproape de tine, din punct de vedere spiritual, e duhovnicul tău. Această vocaţie a legăturii sufleteşti cu preotul confesor poate nu e prezentă la toţi oamenii acum, dar ar fi de mare folos. (...)
Pentru cei căsătoriţi, în momente din acestea, foarte dificile, soţii, unul pentru altul, au nevoie de sprijin. Şi trebuie reciproc să ni-l dăm ca să depăşim faza. Ce mă face pe mine să merg înainte? V-am spus: preocupările duhovniceşti, cuvintele bune ale duhovnicului meu. Dumnezeu grăieşte, de multe ori, prin te miri cine”.

Mitropolia Clujului va face o anchetă. Preotul va fi îngropat în satul natal, Popteleac din judeţul Sălaj. Surse spun că preotul ar fi avut înclinaţii depresive.

Mai puteţi citi:

O a doua studentă din Franţa s-ar fi sinucis la Cluj. Medicinista învăţa foarte bine, nu a lăsat bilet de adio şi prietenii nu-şi explică gestul tragic

O tânără din Franţa care învăţa Medicină la Cluj s-a sinucis. Nu a lăsat niciun bilet de adio

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite