Un medic francez atrage atenţia că barba şi mustaţa reprezintă mediul ideal pentru noul coronavirus. „Virusul se poate menţine lejer acolo“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii recomandă să renunţăm la barbă şi la mustaţă cel puţin în această perioadă. FOTO: Flickr.com
Medicii recomandă să renunţăm la barbă şi la mustaţă cel puţin în această perioadă. FOTO: Flickr.com

Medicul francez Patrick Pelloux susţine că bărbaţii care poartă barbă şi mustaţă riscă să se îmbolnăvească mai uşor de Covid-19.

Medicul a fost întrebat într-o emisiune TV dacă cei care poartă barbă sau mustaţă sunt expuşi într-o măsură  mai mare riscului de a se infecta şi de a transmite mai departe virusul SARS-CoV-2. „Da, virusul se poate menţine câteva ore pe barbă sau pe mustaţă. De aceea, sfătuiesc toţi bărbaţii să se spele regulat pe faţă sau chiar să se radă. Este o măsură radicală, dar care ajută la reducerea riscului ca virusul să se menţină pe faţă”, e recomandarea acestuia, potrivit femmeactuelle.fr.

Cel mai sigur ar fi ca bărbaţii să renunţe, măcar în această perioadă, la barbă şi la mustaţă, pentru a reduce riscurile de a transmite mai departe temutul virus. Însă nu doar SARS-CoV-2 găseşte un mediu propice în barbă. Microbiologul american John Golobic a concluzionat, în urma unui studiu, că bărbile pot conţine acelaşi tip de bacterii care se află pe toaletele publice. Golobic susţine că în barbă se poate afla Salmonella, bacterie prezentă şi în materiile fecale. Din această cauză, el a recomandat ca bărbaţii să renunţe la barbă şi la mustaţă sau să se spele de mai multe ori pe zi pe faţă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite