Un fost vicecancelar al Germaniei va vorbi la Cluj despre Uniunea Europeană, politici şi provocări

Un fost vicecancelar al Germaniei va vorbi la Cluj despre Uniunea Europeană, politici şi provocări

Franz Muntefering  FOTO: helmstedter-tageblog.de

Linia de studii în limba germană a UBB împlineşte 20 de ani de la înfiinţare, prilej cu care Facultatea de Studii Europene găzduieşte miercuri, 21 octombrie, dezbaterea “Germania şi Europa în secolul XXI”. Discuţia este organizată de Grupul de Reflecţie şi Analiză Internaţională CITADEL în colaborarare cu Facultatea de Studii Europene. La dezbatere va participa Franz Muntefering, vicecancelarul Germaniei între 2005-2007.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dezbaterea ”Germania şi Europa în secolul XXI” va avea loc de la ora 10.00, în Aula Magna a Universităţii Babeş-Bolyai, de pe strada Kogălniceanu nr. 1, etajul 2. Discuţia va fi moderată de conf. univ. dr. Valentin Naumescu, fondatorul şi coordonatorul Grupului de Reflecţie şi Analiză Internaţională CITADEL, conferenţiar la Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Studii Germane al Facultăţii de Studii Europene. Se vor aborda teme precum aspecte de actualitate ale relaţionării politice şi economice a Germaniei cu Europa, reflectate în politici şi decizii ale Uniunii Europene dar şi în unele evoluţii din vecinătatea Uniunii, precum şi pe provocările prezente şi perspectivele acestei relaţii atât de complexe, cu impact esenţial asupra viitorului Proiectului European.

Franz Müntefering a fost vicecancelarul Germaniei în perioada 2005-2007.

Mai puteţi citi:

De ce văd musulmanii Europa ca pe tărâmul făgăduinţei. Turcolog clujean explică motivul pentru care UE are nevoie de refugiaţi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: