Un doctorand UBB a completat acte false ca să obţină o bursă de 66.000 de lei. DNA i-a propus un acord de recunoaştere a vinei

Un doctorand UBB a completat acte false ca să obţină o bursă de 66.000 de lei. DNA i-a propus un acord de recunoaştere a vinei

Prejudiciul creat de doctorand este de circa 66.000 de lei, bani ai UE   FOTO: Adevărul

Procurorii DNA Cluj au încheiat cercetarea în cazul lui Carmen Victor, un doctorand al UBB acuzat de folosirea de documente false şi fals în acte oficiale ca să obţină, pe nedrept, fonduri europene. Ambele acuzaţii sunt în formă continuată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inculpatul a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei şi a declarat, în prezenţa avocatului său, că îşi recunoaşte faptele de care e acuzat şi că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală, dar şi că este de acord cu felul, cuantumul pedepsei stabilite şi cu forma de executare a acesteia.

În acel acord, Carmen Victor a fost de acord cu să primească 2 ani şi 2 luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 2 luni. Acestuia i se interzice, timp de un an, să beneficieze de drepturi precum: de a fi ales în autorităţi publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

„În perioada septembrie 2012 - septembrie 2013, inculpatul Carmen Victor, pe parcursul derulării contractului de studii universitare de doctorat, cu bursă doctorală finanţată de către OIPOSDRU-MECTS, conform proiectului POSDRU/107/1.5/S/76841(axa prioritară ” Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere”, domeniu de intervenţie ” Programe doctorale şi post-doctorale în sprijinul cercetării ”), a prezentat Autorităţii Contractante - Universitatea Babeş Bolyai un număr de 13 fişe de prezenţă şi 5 rapoarte individuale de activitate trimestrială contrafăcute, ce atestau nereal îndeplinirea condiţiilor de prezenţă şi activitate pentru încasarea bursei lunare. Aceste acţiuni au avut ca efect plata bursei doctorale în sumă de 66.000 lei, provenită din bugetul Uniunii Europene“, se arată în comunicatul DNA Cluj.

Dosarul de urmărire penală al doctorandului şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise Tribunalului Cluj. Judecătorul poate aproba sau nu acordul semnat de doctorand.

Mai puteţi citi:

Directorul Salinei Ocna Dej, acuzat că ar fi luat mită 65.000 de lei. DNA Cluj l-a dus la audieri

UPDATE Percheziţii DNA la sediile CFR din Bucureşti, Cluj, Galaţi şi Ilfov. Patronul Transferoviar ar fi dat mită unor şefi de la CFR şi Salrom

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: