Un clujean de la Universitatea de Ştiinţe Agricole va coordona 100 de cercetători din 32 de ţări

Un clujean de la Universitatea de Ştiinţe Agricole va coordona 100 de cercetători din 32 de ţări

Sediul USAMV Cluj-Napoca. FOTO: Adevărul

Cercetarea din USAMV Cluj-Napoca în domeniul bolilor transmise de vectori a fost recunoscută ca fiind de vârf la nivel european. Astfel, conferenţiarul Andrei Mihalca va coordona o reţea de peste 100 de cercetători din 32 de ţări, în cadrul programului european COST (European Cooperation in Science and Technology).

Ştiri pe aceeaşi temă

Programul european COST (European Cooperation in Science and Technology) urmăreşte realizarea la nivel European a unor reţele de cercetare inovatoare, interdisciplinare, care să faciliteze schimbul de cunoştinţe între cercetătorii din Europa şi să dezvolte legături mai strânse între aceştia, în scopul angajării cercetării europene în noi perspective, element esenţial pentru dezvoltarea ştiinţifică, tehnologică, economică, culturală şi societală a Europei.
 
Un clujean conduce o reţea de 100 de cercetători
 
Un cercetător din cadrul Facultăţii de Medicină Veterinară  (Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară  Cluj-Napoca) a reuşit performanţa de a câştiga un prestigios proiect interguvernamental european COST, axat pe coordonarea cercetării în domeniul bolilor vectoriale. Reţeaua coordonată de conferenţiarul Andrei Mihalca include la ora actuală peste 100 de cercetători din 32 de ţări. Proiectul COST EurNegVec se va derula pe o perioadă de 4 ani, timp în care se estimează că se vor organiza 7 şcoli de vară, 4 conferinţe internaţionale şi cca. 100 de mobilităţi ale tinerilorcercetători, toate finanţate din bugetul programului. Succesul USAMV Cluj-Napoca este cu atât mai important, cu cât din cele 1100 de proiecte COST derulate de la lansarea programului, EurNegVec este cel de-al doilea coordonat de către o instituţie din România.  În luna aprilie a acestui an, USAMV Cluj-Napoca va găzdui şi prima întâlnire a consorţiului, unde sunt aştapaţi cca. 90 de participanţi din 28 de ţări.
 
Citeşte şi 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: