Un clujean s-a dat poştaş şi a anunţat că i s-au furat circa 13.000 de euro. Ce s-a întâmplat de fapt

Un clujean s-a dat poştaş şi a anunţat că i s-au furat circa 13.000 de euro. Ce s-a întâmplat de fapt

Imagine din maşina unuia dintre bărbaţii implicaţit  FOTO: IPJ Cluj

Doi bărbaţi  din Cluj ar fi înscenat furtul a peste 60.000 de lei au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Li se aduc acuzaţii de delapidare şi inducerea în eroare a organelor judiciare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii IPJ Cluj au reţinut, pentru 24 de ore, doi bărbaţi care ar fi înscenat furtul a peste 60.200 de lei.

„La data de 10 octombrie, în jurul orei 12.15, poliţia a fost sesizată de către un bărbat, de 40 de ani, din Cojocna, factor poştal, cu privire la faptul că, în timp ce îşi desfăşura activitatea pe strada Nirajului, din Cluj-Napoca, a fost pulverizat în faţă cu un spray iritant lacrimogen şi i-au fost sustraşi circa 60.200 de lei de către o persoană necunoscută“, precizează reprezentanţii IPJ Cluj.

După sesizare, oamenii legii s-au mobilizat şi au alcătuit o echipă mixtă din poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale, de la Biroul de Investigaţii Criminale, respectiv de la secţiile 2 şi 7 poliţie.

Anchetatorii au descoperit că sesizarea făcută de persoana vătămată este falsă şi că acel bărbat ce se dădea factor poştal ar fi avut o înţelegere prealabilă cu o altă persoană şi împreună ar fi înscenat furtul.

Cei peste 42.800 de lei descoperiţi de poliţişti  FOTO: IPJ Cluj

La trei ore de la sesizare a fost găsit şi bărbatul cu care s-a făcut înţelegerea. „În autoturismul bărbatului de 39 de ani, din Floreşti, poliţiştii au descoperit peste 42.800 de lei, bani ridicaţi în vederea continuării cercetărilor“, mai precizează cei de la IPJ Cluj.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi sunt cercetaţi pentru delapidare, complicitate la delapidare şi inducerea în eroare a organelor judiciare.

Mai puteţi citi:

VIDEO Percheziţii ale poliţiştilor clujeni şi inspectorilor fiscali germani. Pe numele unuia dintre suspecţi există mandat european de arestare

citeste totul despre: