VIDEO Un clujean a fost prins cu 12.000 de petarde în maşină. S-a ales cu dosar penal

VIDEO Un clujean a
fost prins cu 12.000 de
petarde în maşină. S-a ales cu dosar penal

Materialele pirotehnice confiscate de poliţiştii clujeni  FOTO:  IPJ Cluj

Poliţiştii clujeni au confiscat, duminică, 28 decembrie, circa 15.000 de petarde în urma controalelor în pieţe şi a centrelo comerciale din judeţ.

Poliţiştii au găsit cinci persoane care deţineau sau vindeau, fără acte în regulă, materiale pirotehnice după ce au verificat zona pieţelor, târgurilor şi a centrelor comerciale. Captura cea mai mare a fost făcută duminică, 28 decembrie, când oamenii legii au depistat în trafic, pe strada I. P. Voiteşti, o maşină în care erau aproximativ 12.000 de petarde. Şoferul, de 49 de ani, din Cluj-Napoca, nu avea acte pentru materiale pirotehnice pe care le avea în maşină.

Poliţişti de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au găsit alţi doi bărbaţi care ar fi comercializat ilegal articole pirotehnice. Un bărbat, de 28 de ani, din Cluj-Napoca, care deţinea peste 400 de petarde, a fost identificat în zona comunei Gilău, iar un alt bărbat, în vârstă de 31 de ani, a fost depistat într-o piaţă din zona centrală, având asupra sa peste 1.700 de petarde.
Alte două persoane, suspectate că au vândut, ilegal, peste 600 de petarde, au fost prinse de poliţişti.

Toate cele cinci persoane s-au ales cu dosare penale, sub acuzaţia de săvârşirea infracţiunii de „efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept“. Orice operaţiune cu articole pirotehnice se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.

Mai puteţi citi:

Zeci de mii de petarde confiscate dintr-un magazin

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: