Un altfel de voluntariat: clujenii care donează bani pentru ca alţii să aibă un acoperiş deasupra capului

Un altfel de voluntariat:
clujenii care donează bani pentru ca alţii să aibă un acoperiş deasupra capului

O clujeancă donatoare  FOTO: pagina de Facebook a Habitat fot Humanity Cluj

Asociaţia Habitat for Humanity Cluj au lansat un serviciu numit „debit direct“ prin care clujenii pot dona, lunar, o anumită sumă pentru ca alţi clujeni să poată avea un acoperiş deasupra capului. Acest ONG e primul din Cluj care a introdus acest sistem prin care oricine poate dona lunar direct din contul bancar.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Suma donată poate fi 10, 20 sau 50 de lei. Ne dorim ca donaţia să nu afecteze bugetul lunar al unei familii, dar puţin câte puţin se strâng fonduri care ne permit să-i ajutăm pe clujenii care au cea mai mare nevoie de o locuinţă simplă, normală. Debitul direct presupune semnarea unui mandat, care autorizează banca să vireze lunar către Habitat suma stabilită de donator, direct din contul acestuia”, explică Ionuţ Sâmpetrean, directorul executiv al asociaţiei Habitat for Humanity Cluj.

Cum funcţionează acest sistem de voluntariat

Cel care donează stabileşte suma de care se poate dispensa lunar fără ca bugetul să îi fie afectat şi poate întrerupe oricând contractul prin care donează. El va ştii tot timpul ce se întâmplă cu banii donaţi, cum sunt ei folosiţi.

„Zeci de clujeni au ales deja să facă donaţii lunare pentru ca Habitat for Humanity Cluj să poată construi tot mai multe locuinţe simple pentru familii cu venituri mici. Multe din aceste familii locuiesc în condiţii extrem de grele, fără utilităţi de bază, iar copiii lor se îmbolnăvesc din cauza frigului sau umezelii din locuinţe“, spune PR-ul asociaţiei, Erika Kramarik.

Patru familii în nevoie urgentă de locuinţe vor beneficia de cele patru case care se află în construcţie în Chinteni, la 13 km de Cluj-Napoca. La construcţia acestora au contribuit până acum 8 echipe de voluntari internaţionali şi 7 echipe de voluntari locali.

17 lei pe lună, media donaţiei

Campania pentru promovarea debitului direct s-a lansat într-o zi de 13, 13 octombrie, în Iulius Mall, iar în prima zi a campaniei, 20 de clujeni au donat bani semnând mandate de debit direct.
„Alţi 20 semnaseră mandatele citind despre campanie pe internet, astfel încât în acest moment clubul susţinătorilor Habitat include deja 40 de persoane, care donează în medie câte 17 lei pe lună“, adaugă Erika Kramarik.

Persoanele care vor să doneze pentru Habitat pot afla mai multe  vizitând site-ul debit-direct.habitatcluj.ro sau sunând la tel. 0264.425.353, zilnic între orele 10.00 şi 16.00.


Habitat for Humanity lucrează cu voluntari din întreaga lume şi ajută familii care nu şi-ar putea permite o casă din fondurile proprii, neavând venituri destul de mari nici pentru a accesa credite.

Mai puteţi citi:

Fundaţia Habitat for Humanity construieşte locuinţe pentru nevoiaşi

VIDEO Tinerii clujeni au creat un site de împrumutat lucruri

FOTO  Site-ul care îţi face tiramisu şi îţi pune tapet. Bonus: te ajută să-ţi rotunjeşti veniturile

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările