Un agent şef de poliţie din Cluj şi soţia sa, fost consilier local, trimişi în judecată pentru fals în declaraţii şi evaziune fiscală

Un agent şef de poliţie din Cluj şi soţia sa, fost consilier
local, trimişi în judecată pentru fals în declaraţii şi evaziune fiscală

Sediul IPJ Cluj FOTO: clujmanifest.ro

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au dispus, luni, 7 aprilie, trimiterea în judecată a lui Nicolae Gavril Dinea, agent şef de poliţie în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj, fost şef al  Postului de poliţie Floreşti, judeţul Cluj, şi a Ioanei Mihaela Dinea, soţia sa, jurist, consilier local al Consiliului Local Floreşti, în perioada 2008-2011, pentru fals în declaraţii şi evaziune fiscală.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Agenţia Naţională de Integritate a sesizat comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj, privind diferenţa semnificativă dintre averea deţinută de soţii Dinea şi veniturile lor.

Curtea de Apel Cluj a sesizat, al rândul ei, Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj care a început cercetările pentru fals în declaraţii şi evaziune fiscală.

„S-a reţinut în sarcina acestora faptul că au consemnat date necorespunzătoare adevărului în formularele de declaraţii de avere, pe care aveau obligaţia legală de a le completa, pentru a disimula diferenţa semnificativă privind averea deţinută, şi a evita depistarea acestei situaţii ilicite de către organele competente.
Începând cu anul 2007, inculpaţii au construit în localitatea Floreşti, trei imobile (blocuri de locuinţe), vânzând ulterior toate apartamentele. Inculpaţii au declarat la notarii publici la autentificarea contractelor de vânzare – cumpărare preţuri, respectiv venituri mai mici provenite din comercializarea apartamentelor, cu consecinţa achitării unei taxe pe valoarea adăugată, respectiv al unui impozit pe transferul dreptului de proprietate mai mici decât cele datorate, prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma de 141.075 lei“, potrivit unui comunicat al Ministerului Public.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Cluj.

Mai puteţi citi:

Comisarul-şef care şi-a umilit colegul pentru că a avut curajul să-l oprească în trafic va fi repus în funcţie

De ce a demisionat poliţistul clujean care a avut curajul să-l oprească în trafic pe şeful său

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: