Ultraşii lui U Cluj, de partea huliganului care a lăsat un jandarm într-o baltă de sânge. „Un alt episod de abuz de putere şi de «dat exemplu» de către Jandarmerie”

Ultraşii lui U Cluj, de partea huliganului care a lăsat un jandarm într-o baltă de sânge. „Un alt episod de abuz de putere şi de «dat exemplu» de către
Jandarmerie”

Jandarmul lovit cu un scaun la cap a fost dus la Urgenţă, iar apoi a fost internat la Clinica de Neurochirugie

Ultraşii Universităţii Cluj fac zid în faţa suporterului care a lovit un jandarm cu un scaun în cap şi l-a lăsat întins într-o baltă de sânge. Acum, ei susţin că suporterul agresiv n-ar fi vrut să-l ucidă pe jandarm, deşi a fost la un pas să o facă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unul dintre ultraşii Universităţii Cluj a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru tentativă de omor după ce l-a lovit cu un scaun în cap pe jandarmul care făcea parte din echipa de negociatori. Incidentul s-a petrecut la finalul meciului de baraj dintre „U” Cluj şi Hermannstadt Sibiu, care a avut loc pe Cluj Arena, în vara anului trecut.
 
Decizia Tribunalului Cluj prin care l-a condamnat pe Ovidiu Vidrean la 7 ani şi 6 luni de închisoare pentru tentativă de omor nu este definitivă. Suporterul Universităţi trebuie să-i plătească jandarmului lovit şi 18.000 de euro daune (3.000 euro -  daune materiale şi 15.000 euro daune morale). De asemenea, Vidrean trebuie să plătească 6.000 de lei cheltuieli de spitalizare şi 260 de lei, valoarea scaunului din plastic cu picior metalic pe care l-a aruncat în jandarm. 
 
Jandarmul lovit a fost dus la Urgenţe, apoi la Clinica Neurochirurgie. Acesta a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, grad 1, fractură cu înfundare parietală stânga, plagă contuză parietală stânga. După ce a fost stabilizat la Urgenţe, a fost trimis la Clinica Neurochirurgie, unde a fost ţinut în observaţie pe Secţia de Terapie Intensivă.

Ultraşii sunt de partea prietenului lor

Fanii Universităţii Cluj fac abstracţie de gestul huliganic al colegului lor şi spun că decizia justiţiei este una nedreaptă. Mai mult, unul dintre principalele grupuri de suporteri, Peluza Şepcile Roşii anunţă o campanie de susţinere pentru Ovidiu Vidrean. Deşi admit  indirect că tânărul a dat dovadă de un comportament huliganic când a smuls un scaun din peluză şi l-a aruncat în direcţia jandarmilor, suporterii susţin că acesta este nevinovat şi că nu poate fi acuzat de tentativă de omor. 
 
„Asistăm la un alt episod de abuz de putere şi de “dat exemplu” de către Jandarmeria Română. Peluza Şepcile Roşii nu promovează şi nu încurajează agresivitatea nefondată, iar astfel de gesturi nu aduc un beneficiu comunităţii pe care ne dorim să o creştem în jurul simbolului mult iubit, “U”. Când un astfel de accident se petrece, este trist pentru tot oraşul, inclusiv pentru noi. Recent, verdictul absurd “tentativă de omor”, primit de băiatul care a aruncat un scaun din peluză spre jandarmii înarmaţi până în dinţi, iar accidental acel scaun a aterizat în capul singurului jandarm naînarmat, neprotejat de colegi şi fără cască!
Cum în numele lui Dumnezeu poţi condamna un accident la tentativă de omor!?! Peluza Şepcile Roşii va demara o campanie de susţinere a suporterului şi vom recurge la toate mijloacele legale şi disponibile pentru a face dreptate în acest caz!”, informează Peluza Şecile Roşii.

Ce s-a întâmplat

Potrivit Jandarmeriei Cluj, în minutul 88 al meciului din prima manşă a barajului pentru Liga I, un suporter al echipei Universitatea Cluj a pătruns pe teren dinspre Peluza 2 către Peluza 1. Când a ajuns pe pista de alergare, în dreptul peluzei 1, alţi aproximativ 15 suporteri ai gazdelor au pătruns pe pista de alergare.
 
 
Pentru evacuarea acestora s-a intervenit cu o rezervă de intervenţie, moment în care, un scaun aruncat din tribună l-a lovit pe un jandarm în vârstă de 44 de ani, din cadrul echipei de dialog, în zona capului, acesta căzând l-a pământ. El a primit primele îngrijiri medicale la faţa locului, ulterior fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe pentru investigaţii amănunţite.
 
Imaginile filmate de televiziunile care au transmis partida par să dea dreptate Jandarmeriei. Pe imagini se vede cum mai mulţi suporteri intră pe pista stadionului unde se confruntă cu jandarmii. În ajutorul grupului compact de ultraşi au intervenit şi jucătorii Universităţii Cluj, care au îngreunat şi mai mult acţiunea jandarmilor, fără a fi traşi la răspundere ulterior.
 
Incidentul care a avut loc la 9 iunie 2019, pe Cluj Arena, nu a fost singurul în care au fost implicaţi supoerterii Universităţii Cluj. Cel mai grav incident a avut loc în 2008, înaintea derby-ului dintre cele două mari rivale, CFR Cluj şi ”U” Cluj. Un grup compact de câteva mii de suporteri ai Universităţii Cluj a pornit atunci în marş spre stadionul rivalilor, iar pe drum au existat mai multe altercaţii cu forţele de ordine. Atunci, mai mulţi suporteri au lovit cu dale de piatră un jandarm, după ce l-au doborât la pământ. Şi atunci, la fel ca şi acum, jandarmul a petrecut o lungă perioadă la spital, iar suporterul identificat ulterior ca fiind principalul vinovat a fost condamnat atunci la închisoare.

Citeşte şi

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările