UBB are un oficiu destinat accesării fondurilor europene

UBB are un oficiu destinat accesării fondurilor europene

Rectorul Andrei Marga a inaugurat oficiul astăzi

Universitatea "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca a inaugurat, astăzi, Oficiul de accesare a fondurilor europene, care va oferi consultanţă şi asistenţă în faza de accesare a proiectelor cu finanţare europeană, dar şi în implementarea acestora.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rectorul UBB Cluj, Andrei Marga, a declarat că acest oficiu colectează date despre fondurile europene la care poate aplica Universitatea în mod individual sau în parteneriat cu alte instituţii şi gestionează baza de date cu proiectele propuse, depuse spre evaluare, în curs de evaluare, câştigate şi implementate.

„Oficiul coordonează în cadrul UBB aplicaţiile pentru obţinerea de fonduri structurale din Programele Operaţionale Sectoriale de Dezvoltare a Resurselor Umane, de Dezvoltare a Capacităţilor Administrative, Programul Operaţional Sectorial de Mediu, de Transport, Fondul European de Dezvoltare Regională. Până acum au fost accesate 102 proiecte cu finanţare europeană, cu o sumă totală de 50 de milioane de euro”, a spus Marga.

Potrivit acestuia, UBB este interesată de atragerea de finanţări europene de mare anvergură, de granturi de peste 10-15 milioane de euro.

Directorul oficiului, Adriana Tiron, a declarat, la rândul său, că UBB este interesată să intre ca partener în accesarea de proiecte europene cu alte universităţi din ţară, dar şi cu autorităţi locale, asociaţii sau fundaţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările