Turist austriac salvat de jandarmii montani clujeni

Turist austriac salvat de jandarmii montani clujeni

Turistul este în afara oricărui pericol  FOTO: IJJ Cluj

Dieter R, un austriac în vârstă de 46 de ani, a fost salvat duminică după-amiază, 14 aprilie, de jandarmii montani de la postul din Gilău. Aceştia au fost anunţaţi prin 112 că un turist este blocat cu maşina în zăpadă în zona Măguri-Răcătău.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dispeceratul jandarmilor a anunţat, duminică, 14 aprilie, postul de jandarmi montan din zona Măguri-Răcătău. De acolo, un echipaj condus de plutonierul major Cristian Muntean a plecat în căutarea turistului. Ei au fost ajutaţi de Serviciul Salvamont Cluj care a transmis coordonatele locaţiei unde se afla turistul prin GPS.

„După aproximativ patru ore şi treizeci de minute, jandarmii clujeni au ajuns pe drumul care face legătura între Măguri-Răcătău şi localitatea Câmpeni, judeţulAlba, reuşind să-l salveze pe bărbat din  zona greu accesibilă unde rămăsese blocat“, anunţă purtătorul de cuvânt al jandarmilor clujeni, căpitanul Mariana Tecar. Turistul prezenta o stare de sănătate bună.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: