Turism à la Cluj: Hotel de patru stele în demisolul unui bloc!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sub numele pompos de Hotel Sara Grand Resort funcţionează de fapt o pensiune la demisolul unui bloc de la capătul Floreştiului. Mai mulţi clienţi nemulţumiţi au sesizat Comisariatul Judeţean de Protecţia Consumatorului (CJPC) Cluj, la finele anului trecut, reclamând că o pensiune din Floreşti „se dă" drept hotel de patru stele.

Sara Grand Resort este numele pompos al unei pensiuni din Floreşti cu pretenţia de hotel modern, de patru stele, cu centru SPA, restaurant şi sală de conferinţe. Inaugurată în urmă cu doi ani, pensiunea este proprietatea investitorului clujean Liviu Fechete, care a gândit o afacere care să meargă şi pe timp de criză: un bloc de locuinţe, cu pensiune încorporată şi un centru SPA la demisol.

Plângeri la Protecţia Consumatorilor

În realitate o pensiune fără prea multe pretenţii, cu 11 camere, Sara Grand Resort figurează pe internet ca un hotel de patru stele. Aşa cum există mai multe categorii de reclame, există şi mai multe categorii de clienţi. Unii preferă, din comoditate, „să înghită găluşca" şi, odată făcută rezervarea, în urma ofertei tentante cuprinse în reclamele care circulă pe internet, să-şi petreacă măcar o noapte la pensiunea din Floreşti. „Nu-i ţinem cu forţa aici, nu-i încuiem în cameră! Cui nu-i place ceea ce vede poate pleca. Oricum, la noi plata serviciilor se face abia la final", explică Claudia Dumitrache, administratorul pensiunii.


image

Pe de altă parte, câţiva turişti - din Oradea şi Bucureşti - care au ajuns pe meleaguri clujene, cu diverse treburi de rezolvat, în luna decembrie a anului trecut nu au acceptat discrepanţa dintre ceea ce au văzut pe site-ul pensiunii şi ceea ce au găsit la faţa locului.

Aceştia au ales să se cazeze în alte unităţi hoteliere din Cluj-Napoca, nu înainte de a face o vizită la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj. „Da, am primit mai multe sesizări cu privire la o pensiune din Floreşti, care funcţionează la demisolul unui bloc de locuinţe. Cei care au făcut plângeri susţin că nu au găsit condiţiile descrise pe site-urile de profil de pe internet. Oamenii au crezut că se vor caza la un hotel de patru stele, nicidecum la o pensiune cu câteva camere de la demisolul unui bloc de locuinţe din afara Clujului", a explicat Mircea Radu, directorul coordonator al CJPC Cluj.  Potrivit acestuia, de săptămâna viitoare vor începe controalele, pentru a clarifica sesizările turiştilor.


image

„Am avut deja trei controale de la Protecţia Consumatorilor. Niciodată nu am avut probleme! Aici, e vorba de altceva, dar preferăm să nu declarăm acum nimic. Vom veni şi noi cu precizări, la momentul potrivit", a mai spus administratorul pensiunii. Aceasta mai susţine şi că este o greşeală pe site-uri, deoarece la început proiectul a prevăzut să se ridice un hotel, dar ulterior planurile s-au schimbat.

Reclamă mincinoasă

„Este vorba, de fapt, de reclamă mincinoasă. Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului îi poate amenda pe proprietarii de pensiuni care susţin că aceste unităţi sunt hoteluri cu maximum 1.500 de lei", a precizat o sursă din cadrul ministerului de resort.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite