Trupa newyorkeză de jazz „Elevation”, în concert extraordinar la Cluj

Trupa de jazz „Elevation”, din New York, în care cântă şi românul Lucian Ban, va susţine, în 1 decembrie, de la ora 20.00, un concert extraordinar la Teatrul Maghiar de Stat.

Ştiri pe aceeaşi temă

După legendarele concerte cu The Tuba Project şi The Romanian-American Jazz Suite, Lucian Ban se întoarce pe scena teatrului maghiar într-un nou format. De această dată, Ban va cânta cu trupa de jazz formată de el, "Elevation".

Trupa este compusă din Abraham Burton (saxofon tenor), Brad Jones (contrabas), Eric McPherson (tobe) şi Lucian Ban (pian).

"Veţi asculta un blues pulsant, cu elemente de post-bop, armonii neobişnuite, izbucniri de free jazz, brazde neobişnuite de sunet, de un lirism profund", se arată în comunicat de presă emis de Teatrul Maghiar de Stat.

Originar din România, pianistul şi compozitorul Lucian Ban trăieşte şi lucrează acum în New York, unde este considerat unul dintre cei mai talentaţi pianişti ai ultimului deceniu. Fundaţia "Hans Koller" şi Guvernul austriac l-au nominalizat de două ori consecutiv, în 2005 şi 2006, pentru titlul de "Cel mai Bun Muzician European de Jazz".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările