Troienele lui 1985, când Ceauşescu a interzis circulaţia maşinilor private în Cluj

Troienele lui 1985, când Ceauşescu a interzis circulaţia maşinilor private în Cluj

Ucu Bodicenau îşi aminteşte că nu a mai văzut omăt mare ca acela din 1985  FOTO: Adevărul

Clujeanul Ucu Bodiceanu de la Casa Municipală de Cultură, un pasionat organizator de expoziţii despre frumuseţile de odinioară ale oraşului, povesteşte că iarna anului 1985 a fost una cruntă. Nicolae Ceauşescu dăduse ordin să fie interzisă circulaţia maşinilor private în Cluj şi că a trăit un 8 martie cu troiene.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În iarna lui 1985 s-a închis şi Radio Cluj. Aşa a cerut Ceauşescu. Motivul? ca să facă economie!“, spune Ucu Bodiceanu, de la Casa Municipală de Cultură din Cluj.

Atunci, Bodiceanu avea vreo 30 de ani şi îşi aduce aminte că şi de 8 martie troienele nu dispăruseră. „A fost foarte-foarte frig la Cluj. Îmi aduc aminte şi acum troienile de omăt de o parte şi de alta a drumurilor. Era 8 martie şi am ieşit în oraş“, adaugă acesta.

În '85, din cauza omătului mare, dictatorul Ceauşescu luase hotărârea să interzică circulaţia maşinilor private în Cluj.Şi a fost interzisă vreme de vreo câteva săptămâne bune.

Mai puteţi citi:

Cel mai crunt viscol din istoria României. În 1966 vântul a bătut la Iaşi cu 200 km/h

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: