Trei bărbaţi din judeţul Cluj, reţinuţi pentru tăieri ilegale şi fals intelectual. Printre acuzaţi e şi primarul comunei Beliş. Prejudiciul: 250.000 de euro

Trei bărbaţi din judeţul Cluj, reţinuţi pentru tăieri ilegale şi fals intelectual. Printre acuzaţi e şi primarul comunei Beliş. Prejudiciul: 250.000 de euro

Copaci tăiaţi  FOTO Adevărul

Trei bărbaţi din judeţul Cluj au fost reţinuţi de poliţişti în urma percheziţiilor făcute luni, 14 august, în oraşele Cluj-Napoca şi Huedin, respectiv în comunele Beliş, Mărişel şi Poieni. Acuzaţiile care li se aduc sunt de instigare la tăiere ilegală de arbori, furt de arbori şi fals intelectual. Prejudiciul se ridică la 250.000 de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 13.34 Potrivit news.ro, unul dintre cei trei bărbaţi reţinuţi este primarul comunei Beliş, Viorel Matiş. Alături de el au fost reţinuţi şi inginerul silvic Nicolae Goga şi de tehnicianul silvic Marcel Lungu. Surse judiciare citate de publicaţia amintită susţin că, în anul 2013, Viorel Matiş, în calitate de şef de ocol, ar fi aprobat tăierea fără drept a aproximativ 5.000 de metri cubi de lemn din cantonul Ciurtuci.


„Prin punerea în executare a mandatelor de percheziţie au fost descoperite şi ridicate bunuri şi înscrisuri care servesc ca probe în dosarul penal şi au fost sechestrate obiecte şi diverse sume de bani. În cauză au fost extinse cercetările faţă de trei bărbaţi, în vârstă de 50, 40 şi 59 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, comuna Beliş, respectiv comuna Poieni, judeţul Cluj, care la data săvârşirii faptelor îndeplineau atribuţii de lucrători silvici“, declară reprezentanţii IPJ Cluj.

Dovezile adunate de oamenii legii au dus la reţinerea pentru 24 de ore a celor trei bărbaţi sub acuzaţiile de săvârşire a infracţiunilor de instigare la infracţiunea de tăiere ilegală de arbori din fondul forestier naţional, furt de arbori din fondul forestier naţional şi fals intelectual.

Prejudiciului se ridică la circa 250.000 euro.

La percheziţiile de luni, 14 august, în opt locuri din judeţul Cluj, au participat poliţişti de la mai multe servicii - Ordine Publică, Investigarea Criminalităţii Economice, Criminalistică - , de la Huedin şi Cluj-Napoca, dar şi jandarmi de la Gruparea Mobilă din Cluj-Napoca. Percheziţiile au fost făcute în Cluj-Napoca, Huedin şi în comunele clujene Beliş, Poieni şi Mărişel.

 

Mai puteţi citi:

Bărbat de 63 de ani, din judeţul Cluj, rănit grav după ce a intrat pe contrasens, a lovit un autocamion şi apoi a fost proiectat într-un alt autocamion

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările