Tragedie la Cluj: un băieţel a supravieţuit unei operaţii pe creier, dar a murit de COVID-19

Tragedie la Cluj: un băieţel a supravieţuit unei operaţii pe creier, dar a murit de COVID-19

Părinţii spun că stare copilaşului după operaţie a fost bună. FOTO: SCJUCluj

Un băieţel de 3 ani din Cluj a supravieţuit unei operaţii complicate pe creier, dar a murit din cauza cononavirusului luat din spital. Părinţii dau vina pe medici, arătând că Matei a fost internat într-un salon cu persoane infectate cu COVID-19. Medicii spun că băiatul a fost pus într-o rezervă împreună cu alţi doi pacienţi ale căror teste erau negative la momentul respectiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

O lună şi două zile a durat chinul micuţului şi în tot acest timp a fost plimbat prin trei spitale din Cluj-Napoca. Părinţii nu şi-ar fi închipuit niciodată că în spatele problemelor de reflux pentru care l-au internat la Spitalul de Copii se ascundea de fapt o tumoră cerebrală. După două săptămâni de investigaţii, medicii au decis să îl transfere la Clinica de neurochirurgie a Spitalului Judeţean pentru operaţie pe creier, relatează Observatornews.ro. Răul cel mare avea să se întâmple însă în timp ce copilul era la Terapie Intensivă. Din lipsă de locuri, medicii l-au internat pe micuţ în aceeaşi secţie cu alţi doi pacienţi vârstnici.

Abia după câteva zile, testul PCR a confirmat bănuielile tatălui: femeia şi bărbatul cu care Matei împărţea camera aveau COVID-19. Micuţul încă nu, dar se simţea din ce în ce mai rău. Avea febră şi dureri mari în piept şi în spate. Ariana, mama copilului a povestit pentru sursa citată: „Soţul meu, de fiecare dată când mergea la vizita, îi spunea: domnul doctor, copilul face febră. Domnul doctor, nu-i faceti va rog o raza la plămâni, să vedem, să nu aibă ceva la plămâni”. I se răspundea că e „imposibil să aibă ceva”.

Matei a fost transferat la Infecţioase când avea deja 70% afectare pulmonară

Abia al treilea test PCR a ieşit pozitiv. Trecuseră două săptămâni de la operaţie. Abia in 2 aprilie, Matei a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase, dar mult prea târziu. O confirmă fişa de internare pe care scrie clar ca avea deja 70% afectare pulmonară, iar la ancheta epidemiologică este consemnat că a fost internat în acelasi salon cu doi pacienţi confirmati cu Covid 19.

În aceeaşi zi, medicii au decis să îl transfere la secţia de ATI a Spitalul de Copii. Din nefericire, trei zile mai târziu băieţelul moare.

Dr. Daniela Dreghiciu, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Cluj-Napoca, a explicat pentru Observatornews: „Toate acestea s-au grevat pe un organism fragil, fragilizat de boala anterioară pe care o avea copilul.”

Medicul care l-a operat pe băieţel spune că la o astfel de tumoră, şansele de supravieţuire nu sunt foarte mari. Flavia Ţopan, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Cluj a explicat: „Post-operator, pacientul a fost monitorizat pe secţia de Terapie Intensivă şi pus într-o rezervă de trei locuri împreună cu alţi doi pacienţi care la momentul respectiv erau negativi.”

Familia va depune o plângere la Colegiul Medicilor şi este decisă să meargă mai departe, în instanţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările