Tragedie la bal: un student de la Ştiinţe Economice a căzut de la etajul 2 al restaurantului aflat în construcţie. „Era plin de sânge de nu-l recunoştea nimeni”

Tragedie la bal: un student de la Ştiinţe Economice a căzut de la etajul 2 al restaurantului aflat în construcţie. „Era plin de sânge de nu-l recunoştea nimeni”

Banchetul s-a desfăşurat la etajul I al restaurantului , la ultimul eraj care este în construcţie accesul fiind restricţionat.  FOTO: Adevărul

Un tânăr absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) a ajuns în stare gravă la Urgenţe după ce a căzut în puţul liftului de la etajul 2. Restaurantul unde s-a desfăşurat evenimentul era în construcţie, iar tânărul a ignorat barierele care interziceau accesul în zonă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Update 10.17 Administratorul complexului unde a avut loc incidentul: „a trecut de bodyguarzi şi de bariere. Nu avea ce căuta acolo”  
 
Proprietarul complexului Wonderland, Ioan Mârza, a susţinut că are avizele şi autorizaţiile necesare pentru funcţionarea restaurantului şi a explicat pentru „Adevărul” ce s-a întâmplat:

„A fost chef mare, banchet de Facultatea de Ştiinţe Economice. Studentul acesta care a căzut, eu nu vreau să fac afirmaţii speciale despre dânsul, dar a trecut de bodyguarzi şi de barierele pe care le-am pus, a urcat la etajul 2 al restaurantului, o zonă închisă, care era în construcţie. Nu avea ce căuta acolo. S-a dus ca teleghidat şi s-a aruncat în gol, în puţul liftului.  Era un alt etaj care nu avea legătură cu banchetul, acolo era sigilat totul, pur şi simplu a pătruns acolo să se plimbe. Acolo urmează să facem mai multe camere, dar construcţia va fi finalizată anul viitor.”
 

„A ignorat bodyguarzii” 

 
Proprietarul susţine că tânărul a ignorat „barierele şi pe cei doi bodyguarzi, care au strigat la el şi l-au întrebat ce caută acolo. Bodyguarzii sunt angajaţi de firma care a organizat petrecerea. Ei i-au zis că nu are ce căuta acolo, dar acuma nu poţi să iei omul de gât. Tânărul mers să viziteze clădirea deşi accesul în zonă este interzis. A căzut în zona unde va fi amenajat liftul, în puţul liftului, de la circa 2 metri. Căderea nu a fost amortizată de nimic, a căzut pe beton sau pe fier”.  
 

„A scăpat ca prin urechile acului”

 
„Am fost la Urgenţe şi eu să văd cum este băiatul. Medicul i-a spus că a scăpat ca prin urechile acului şi că acesta a fost un avertisment de la viaţă pentru el. Starea lui s-a îmbunătăţit acum, trimite SMS-uri la colegi. Noi am sigilat acolo şi mai tare, dar dacă omul nu se controlează noi nu putem să anticipăm toate situaţiile”, a mai spus Mârza. El a mai precizat că etajul va fi terminat abia anul viitor. 
 
 
 
UPDATE 9.40 În această dimineaţă a fost conştient şi cooperant
 
„Pacientul este internat la terapie intensivă cu fractură de mandibulă, contuzie de torace bilatreală cu tub de dren. În această dimineaţă a fost conştient şi cooperant. Este stabil hemodinamic. Este extubat şi urmează să i se facă mai multe consulturi interdisciplinare: chirurgie maxilofacială, neurologic, neurochirurgical, de pneumologie. În funcţie de rezultate va fi transferat pe o altă secţie a spitalului”, a declarat, vineri dimineaţa, pentru „Adevărul”, Monica Costin, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Judeţean de Urgenţă. 
 
 

ŞTIREA INIŢIALĂ

 
Incidentul s-a petrecut miercuri noaptea, în jurul orei 2.20, la restaurantul „Grande Vista” al complexului turistic Woderland, aflat în zona Căii Turzii. Martorii susţin că tânărul a căzut de la etajul 2 al restaurantului într-o zonă aflată încă în construcţie. „Era bandă restrictivă, dar acesta nu a ţinut cont”, arată un martor pentru „Adevărul”. „Noroc că mai era cineva cu el şi a văzut ce s-a întâmplat că altfel, cine ştie când l-ar fi găsit. Când l-au scos cei de la SMURD era plin de sânge de nu-l recunoştea nimeni”, a spus un alt martor. 
 
Banchetul s-a desfăşurat la etajul I al restaurantului (vezi foto), la ultimul etaj care este în construcţie accesul fiind restricţionat. FOTO: Adevărul

 

Cu nasul rupt şi madibula fracturată

 
„După circa 30-40 min au sosit echipajele SMURD. Băiatul respectiv plin de sânge a fost urcat în maşina SMURD şi a fost resuscitat circa 30 de minute, iar apoi au plecat... Domnii de la SMURD au fost cam rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire! A fost banchetul celor de la FSGA. Este foarte ciudat cum de încă nu s-a aflat nimic!”, a relatat un martor la incident pentru Ştiridecluj.ro.
Tânărul este internat la  Terapie Intesivă cu nasul rupt şi cu madibula fracturată. El este conştient şi a luat legătura cu colegii. 
 
 

S-a deschis dosar penal 

 
Poliţia a precizat că în acest caz s-a deschis dosar penal: „Poliţiştii efectueaza investigaţii pentru stabilirea circumstantelor exacte în care a suferit leziuni un tânăr. Acesta se afla la o petrecere, în incinta unui complex de pe raza comunei Feleacu. Conform primelor informaţii, în jurul orei 02:20, tânărul în varsta de 21 de ani, din Târgu-Mureş, a căzut în puţul unui lift nemontat, după ce ar fi trecut de cordonul care interzicea accesul în zona respectiva”, a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan, la cererea Ştiri de Cluj. 
    

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările