Topul muzeelor din România: şase muzee din Bucureşti, unul din Cluj, niciunul din Capitala Culturală Europeană 2021

Topul muzeelor din România: şase muzee din Bucureşti, unul din Cluj, niciunul din Capitala Culturală Europeană 2021

Muzeul Etnografic al Transilvaniei se află în Top 10 muzee din România conform Trip Advisor. FOTO: MET

Muzeul Etnografic al Transilvaniei este singurul din Cluj inclus în Topul 10 al muzeelor din România realizat de  TripAdvisor. Cele mai multe muzee din acest top sunt din Bucureşti, Clujul, Sibiul, Constanţa şi Sighetul Marmaţiei având câte un muzeu, iar Timişoara niciunul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bucureştiul stă, de departe, cel mai bine în ceea ce priveşte muzeele, conform Topulul 10 întocmit de TripAdvisor prin folosirea unui algoritm care a luat în calcul cantitatea şi calitatea comentariilor şi evaluărilor făcute de utilizatorii site-ului TripAdvisor, strânse de-a lungul a 12 luni calendaristice.  
Pe primul loc în top este Muzeul Satului din Bucureşti despre care au scris peste 2.400 de utilizatori al TripAdvisor,  dintre care circa 1.000 au considerat că obiectivul turistic este “Excelent”.  Capitala mai are în top Muzeul Antipa, Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul George Enescu, Muzeul Militar şi Muzeul Ţăranului Român. 
 

Muzee din ţară

 
Pe locul trei al topului se află Memorialul Victimelor Comunismului din Sighetu Marmaţiei. Abia pe locul 6 vine Muzeul Etnografic al Transilvaniei,care a primit pentru a doua oară consecutiv distincţia Travellers’ Choice Winner (2016), acordată de TripAdvisor. Pe poziţiile 8 şi 9 sunt Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie din Constanţa şi Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu. Timişoara, care a fost recent desemnată Capitala Culturală a Europei în 2021 nu are niciun muzeul în top 10. 
 

Singurul muzeu din Cluj

 
Pentru al doilea an consecutiv, Muzeul Etnografric din Cluj a rămas, potrivit TripAdvisor, în Top 10 al muzeelor din România, performanţă cu adevărat remarcabilă cu cât numeroase alte mari muzee aflate anterior în primele 10 locuri ale acestui clasament nu au reuşit să îşi menţină poziţia fruntaşă, se arată într-un comunicat al muzeului clujean. Pentru a se califica în vederea obţinerii acestui certificat, furnizorii de servicii culturale trebuie să menţină un punctaj general de minim patru puncte din cinci posibile în ceea ce priveşte evaluările publicului şi să fie listaţi pe site cel puţin un an de zile. Un criteriu suplimentar îl reprezintă volumul de evaluări primite în ultimele 12 luni.
 

Topul TripAdvisor

 
O serie de muzee renumite din întreaga lume (Sydney, Chicago, Sao Paolo, Roma) se bucură de certificarea oficială TripAdvisor, recunoaştere care se datorează feedback-ului oferit de vizitatori. 
 
Topul muzeelor din România conform Trip Advisor:
Muzeul Satului (Bucureşti)
Muzeul Antipa (Bucureşti)
Memorialul Victimelor Comunismului (Sighetu Marmaţiei)
Muzeul Naţional de Artă al României (Bucureşti)
Muzeul George Enescu (Bucureşti)
Muzeul Etnografic al Transilvaniei (Cluj)
Muzeul Naţional Militar (Bucureşti)
Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie (Constanţa)
Muzeul Naţional Brukenthal (Sibiu)
Muzeul Ţăranului Român (Bucureşti)
 
Vezi aici topul Trip Advisor
 
Citeşte şi
 

 

citeste totul despre: