Cinci reprezentanţi ai conducerii Spitalului de Boli Infecţioase, primii vaccinaţi anti-COVID-19 din Cluj

Cinci reprezentanţi ai conducerii Spitalului de Boli Infecţioase, primii vaccinaţi anti-COVID-19 din Cluj

Campania de vaccinare începe duminică, 27 decembrie, la Cluj. FOTO: EPA - EFE

Campania de vaccinare anti-COVID începe duminică, 27 decembrie, la Cluj. Primele persoane care vor fi vaccinate vor fi cele din conducerea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca. Abia după ce vor fi vaccinaţi 5 dintre şefi vor urma şi ceilalţi medici, inclusiv cei mai expuşi riscurilor, care îi tratează pe pacienţii COVID din secţiile ATI.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE, ora 23.00: Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a anunţat că a fost modificată lista primelor cinci persoane care vor fi vaccinate duminică, 27 decembrie. În locul managerului Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj, Ioan Mureşan, a fost trecut pe listă Dr. Miclăuş Diana, medic specialist TI. 
 
Ştirea iniţială:
 
„Mâine, 27 decembrie, în jurul orei 9,00, va debuta campania de vaccinare pentru aproximativ 90 dintre cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase, care au fost programate să se imunizeze în perioada 27 - 31 decembrie, din lotul de 375 de doze anti-COVID-19. Vor fi 2 puncte de vaccinare situate la parter, în compartimentul de spitalizare de zi, având la dispoziţie spaţii de aşteptare ante şi post-vaccinare, 2 săli de triaj şi un salon pentru urgenţe (preterapie intensivă)'', a informat prefectul Mircea Abrudean.
 
Primele 5 persoane care vor fi vaccinate sunt: dr. Violeta Briciu, director medical; dr. Vasile Morar, medic şef radiologie; dr. Mirela Flonta, medic şef Laborator analize medicale; dr. Iulia Trifu, medic specialist radiologie; Ioan Mureşan, managerul spitalului.
 
„Se vor vaccina 6 persoane/oră/punct de vaccinare, la interval de 10 minute. Programul de funcţionare va fi de 12 ore pe zi. Personalul care a optat pentru vaccinare va fi planificat în perioada 27 - 30 decembrie, 31 decembrie - a 5-a zi de valabilitate a vaccinului va fi doar de rezervă'', a mai afirmat prefectul.
 

Unde şi cum se vor vaccina clujenii

 
Condiţiile de păstrare ale vaccinului în spital sunt asigurate conform cerinţelor producătorului, 2-8 grade C, fiind aduse direct de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino".
 
Potrivit sursei citate, se vor vaccina 6 persoane/oră/punct de vaccinare, la interval de 10 minute. Programul de funcţionare va fi de 12 ore pe zi. Personalul care a optat pentru vaccinare va fi planificat în perioada 27 - 30 decembrie, 31 decembrie - a 5-a zi de valabilitate a vaccinului va fi doar de rezervă'.
 
Centralizarea persoanelor şi a centrelor de vaccinare pe judeţ a fost efectuată în felul următor:
 
* Centre de vaccinare pentru personalul medical: 20 de centre (spitale şi centre medicale), 35 cabinete de vaccinare, 38 echipe de vaccinare, 12.458 persoane de vaccinat.
 
* Centre rezidenţiale de îngrijire: 49 de centre - echipaje mobile de vaccinare, capacitate paturi - 2.099, personal angajat - 480.
 
* Centre de vaccinare pentru populaţia de peste 65 de ani şi a bolnavilor cronici: Centre/ judeţ - 30 (13 Cluj-Napoca, 3 Turda, 1 Câmpia Turzii, 2 Dej, 1 Gherla, 1 Huedin, 1 Călăţele, 1 Mociu, 1 Apahida, 1 Chinteni, 1 Gilău, 1 Băişoara, 1 Aghireşu, 1 Floreşti, 1 Baciu), 46 echipe de vaccinare în centre, 2 echipaje mobile de vaccinare, 132.942 populaţia deservită
 

Vă mai recomandăm şi:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările