Cinci reprezentanţi ai conducerii Spitalului de Boli Infecţioase, primii vaccinaţi anti-COVID-19 din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania de vaccinare anti-COVID începe duminică, 27 decembrie, la Cluj. Primele persoane care vor fi vaccinate vor fi cele din conducerea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca. Abia după ce vor fi vaccinaţi 5 dintre şefi vor urma şi ceilalţi medici, inclusiv cei mai expuşi riscurilor, care îi tratează pe pacienţii COVID din secţiile ATI.

UPDATE, ora 23.00: Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a anunţat că a fost modificată lista primelor cinci persoane care vor fi vaccinate duminică, 27 decembrie. În locul managerului Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj, Ioan Mureşan, a fost trecut pe listă Dr. Miclăuş Diana, medic specialist TI. 

Ştirea iniţială:

„Mâine, 27 decembrie, în jurul orei 9,00, va debuta campania de vaccinare pentru aproximativ 90 dintre cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase, care au fost programate să se imunizeze în perioada 27 - 31 decembrie, din lotul de 375 de doze anti-COVID-19. Vor fi 2 puncte de vaccinare situate la parter, în compartimentul de spitalizare de zi, având la dispoziţie spaţii de aşteptare ante şi post-vaccinare, 2 săli de triaj şi un salon pentru urgenţe (preterapie intensivă)'', a informat prefectul Mircea Abrudean.

Primele 5 persoane care vor fi vaccinate sunt: dr. Violeta Briciu, director medical; dr. Vasile Morar, medic şef radiologie; dr. Mirela Flonta, medic şef Laborator analize medicale; dr. Iulia Trifu, medic specialist radiologie; Ioan Mureşan, managerul spitalului.

„Se vor vaccina 6 persoane/oră/punct de vaccinare, la interval de 10 minute. Programul de funcţionare va fi de 12 ore pe zi. Personalul care a optat pentru vaccinare va fi planificat în perioada 27 - 30 decembrie, 31 decembrie - a 5-a zi de valabilitate a vaccinului va fi doar de rezervă'', a mai afirmat prefectul.

Unde şi cum se vor vaccina clujenii

Condiţiile de păstrare ale vaccinului în spital sunt asigurate conform cerinţelor producătorului, 2-8 grade C, fiind aduse direct de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino".

Potrivit sursei citate, se vor vaccina 6 persoane/oră/punct de vaccinare, la interval de 10 minute. Programul de funcţionare va fi de 12 ore pe zi. Personalul care a optat pentru vaccinare va fi planificat în perioada 27 - 30 decembrie, 31 decembrie - a 5-a zi de valabilitate a vaccinului va fi doar de rezervă'.

Centralizarea persoanelor şi a centrelor de vaccinare pe judeţ a fost efectuată în felul următor:

* Centre de vaccinare pentru personalul medical: 20 de centre (spitale şi centre medicale), 35 cabinete de vaccinare, 38 echipe de vaccinare, 12.458 persoane de vaccinat.

* Centre rezidenţiale de îngrijire: 49 de centre - echipaje mobile de vaccinare, capacitate paturi - 2.099, personal angajat - 480.

* Centre de vaccinare pentru populaţia de peste 65 de ani şi a bolnavilor cronici: Centre/ judeţ - 30 (13 Cluj-Napoca, 3 Turda, 1 Câmpia Turzii, 2 Dej, 1 Gherla, 1 Huedin, 1 Călăţele, 1 Mociu, 1 Apahida, 1 Chinteni, 1 Gilău, 1 Băişoara, 1 Aghireşu, 1 Floreşti, 1 Baciu), 46 echipe de vaccinare în centre, 2 echipaje mobile de vaccinare, 132.942 populaţia deservită

Vă mai recomandăm şi:

Peste 3.000 de doze de vaccin, distribuite până duminică în 10 spitale. Câte primeşte fiecare unitate. Prima persoană va fi vaccinată la Institutul „Matei Balş”

Politicieni de la noi anunţă că o parte din vaccinurile ce revin României vor fi donate Republicii Moldova. Cât şi când?

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite