TechFest, primul festival din Transilvania dedicat tehnologiei, revine la Cluj

TechFest, primul festival din Transilvania dedicat tehnologiei, revine la Cluj

Inteligenţă artificială  FOTO Shutterstock

TechFest, primul festival din Transilvania dedicat tehnologiei, revine la Cluj-Napoca pe 27 octombrie. Manifestarea ajunge anul acesta la a doua ediţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Anul trecut, la prima ediţie a TechFest, am constatat un grad ridicat de interes pentru tehnologie, inovaţie şi IT atât din partea comunităţii tech a regiunii, cât şi a publicului larg. Reacţiile primite ne-au încurajat să dezvoltăm acest concept la Timişoara şi Iaşi. Clujul rămâne centrul festivalului şi ne dorim ca prin evenimentele pregătite aici să contribuim la coagularea comunităţii tech şi la dezvoltarea Clujului ca hub tehnologic regional”, a declarat Cristian Dascălu, din partea organizatorilor TechFest, în cadrul conferinţei de presă de prezentare a ediţiei 2017.

Festivalul va începe cu Transylvania MegaHack, competiţie care a strâns anul trecut 4.250 de ore cumulate de programare şi care anul acesta pregăteşte noi provocări. În cadrul festivalului vor avea loc evenimente dedicate comunităţii tech a Clujului, cu vizite la companii, ateliere specializate şi o serie de prezentări de tip TED din zona IT.

La ediţia din acest an se va discuta şi despre evoluţia digitalizării administraţiei publice la Smart City Forum, iar cei la început de drum vor putea afla mai multe de la mentori şi investitorii aduşi de Transilvania Demo Day. Împătimiţii jocurilor pe calculator vor avea un moment dedicat lor - Gaming Night, iar o expoziţie cu cele mai noi gadgeturi şi obiecte inteligente va fi deschisă publicului larg timp de trei zile, în perioada 3-5 noiembrie, la Iulius Mall.

Organizatorii se aşteaptă la câteva mii de participanţi pe tot parcursul festivalului, între 27 octombrie şi 5 noiembrie. Prima ediţie a TechFest a avut loc în noiembrie 2016 la Cluj şi a adunat mii de participanţi la evenimentele adresate programatorilor, antreprenorilor şi managerilor din domeniul IT, dar şi la ExpoTech de la Iulius Mall Cluj.  

Mai puteţi citi:

Un alt model de succes din Cluj. Primul festival din Ardeal dedicat tehnologiei se extinde în marile oraşe din ţară

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: