Teatrul Naţional din Cluj are un nou director

Teatrul Naţional din Cluj are un nou director

Regizorul Mihai Măniuţiu

Regizorul Mihai Măniuţiu este noul director al Teatrului Naţional „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca. Acesta a câştigat concursul de proiecte de management pentru naţionalul clujean, organizat în weekend de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Ştiri pe aceeaşi temă

La competiţie au mai participat regizorii Gelu Badea şi Sorin Misirianţu. La etapa interviurilor, doar Mihai Măniuţiu şi Sorin Misirianţu au fost admişi. Măniuţiu a obţinut nota 9,6, iar Misirianţu 4,76, astfel că cel dintâi a fost desemnat câştigătorul concursului.

Noul director al Teatrului Naţional din Cluj urmează să fie numit prin ordin al ministrului Culturii şi îl va înlocui pe Ion Vartic, aflat la conducerea instituţiei din anul 2000.

Regizor de teatru și profesor onorific al Departamentului de teatru al Universității „Babeș-Bolyai“ din Cluj, Mihai Măniuțiu a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale“ din București în 1978.

Mănuţiu a lucrat în cele mai importante teatre din România și din străinătate, creațiile sale primind în numeroase rânduri premii naționale pentru: cea mai bună regie, originalitate sau cel mai bun spectacol al anului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările