Sute de kilograme de produse alimentare confiscate de poliţişti

Sute de kilograme de produse alimentare confiscate de poliţişti

Poliţiştii au confiscat 400 de kilograme de legume. FOTO: Poliţia Cluj

Poliţiştii clujeni au efectuat, zilele trecute, 79 de controale la diferiţi agenţi economici şi au confiscat bunuri în valoare de peste 7.500 lei, în special produse din carne, ouă, legume-fructe şi băuturi alcoolice.


Poliţiştii clujeni au desfăşurat, pe 11 aprile, controale vizând în principal prevenirea şi combaterea infracţionalităţii de natură economică, prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor, precum şi combaterea infracţionalităţii stradale. În cadrul acţiunilor, poliţiştii au aplicat  446 sancţiuni contravenţionale, dintre care 328 prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice,  53 prevăzute de Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, 22 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 43 la alte acte normative. De asemenea, ca urmare a activităţilor desfăşurate de poliţişti, au fost constatatate 9 infracţiuni şi au fost efectuate 79 controale la diferiţi agenţi economici. Au fost confiscate bunuri în valoare de peste 7.500 lei, în special produse din carne, ouă, legume-fructe şi băuturi alcoolice. Aceste acţiuni vor continua şi în perioada următoare.
 
400 de kg. de legume şi fructe, confiscate de politiştii clujeni
 
Aproximativ 400 de kg. de legume şi fructe, în valoare de circa 1.100 de lei, au fost confiscate dintr-o piaţă agroalimentară din localitatea Dezmir, de poliţişti de investigare a fraudelor din Cluj. În acest context, poliţiştii au aplicat patru sancţiuni contravenţionale. La data de 11 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, Serviciul de Investigare a Fraudelor, în cadrul acţiunii organizate pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor ce se comit în domeniul comercializării de legume şi fructe, au realizat controale într-o piaţă agroalimentară din localitatea Dezmir. În urma verificărilor, patru pensoane au fost sancţionate contravenţional conform prevederilor Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, întrucât efectuau acte de comerţ cu legume şi fructe, fără a deţine documente justificative pentru acestea.  De asemenea, poliţiştii au confiscat aproximativ 400 de kg de legume şi fructe, precum şi 240 de bucăţi de salată, în valoare de peste 1.100 lei. (foto). Poliţiştii clujeni continuă acţiunile pentru prevenirea evaziunii fiscale şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul comercializării legumelor şi fructelor.
 
 
Citeşte şi 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: