Sute de clujeni au participat la un marş pro-monarhie şi au lansat o mie de baloane colorate

Sute de
clujeni au participat la un marş pro-monarhie şi au lansat o mie de baloane
colorate

Monarhiştii clujeni şi-au dat întâlnire sâmbătă, 5 aprilie, în Piaţa Unirii. Oamenii au venit deşi afară ploua FOTO: Florina Pop

Sute de clujeni au participat sâmbătă, 5 aprilie, în Piaţa Unirii, după ora 16.00, la un marş prin care şi-au manifestat susţinerea faţă de ideea de monarhie ca formă de guvernământ. Acţiunea a fost organizată de Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Clujenii au venit la marş cu steaguri tricolore, steaguri cu însemnele Casei Regale şi fotografii ale Regelui Mihai I şi ale familiei regale, dar şi cu afişe pe care erau scrise mesaje ca „Maiestate te iubim, monarhie vrem să fim“, „Monarhia salvează România“, „Adunare Constituantă pentru Regatul României“.

Ei au pornit într-un marş prin centrul oraşului şi au scandat numele Regelui Mihai - „Regele şi patria“, „România colţ de Rai, doar cu Regele Mihai“, după care s-au reîntors în Piaţa Unirii.

Preşedintele Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM) Cluj, Mircea Miron, a declarat că doar un regim monarhic ar aduce o guvernare echitabilă în România.

„Cerem Parlamentului să formeze o Adunare Constituantă care să voteze un proiect de Constituţie monarhică. Istoria ne-a dovedit că cea mai bună perioadă a României a fost cea a monarhiei constituţionale. Numai cu un regim monarhic reinstaurat, România copiilor noştri are şansa să poată fi guvernată pe principiile dreptăţii şi echităţii“, a spus Mircea Miron.

La finalul evenimentului, artişti ai Operei Naţionale Române din Cluj au intonat Imnul Regal şi s-au lansat 1.000 de baloane roşii, galbene şi albastre în semn de omagiu pentru familia regală.

Mai puteţi citi:

Marş regal la Cluj

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: