Surse: Fostul finanţator al CFR, Arpad Paszkany, suspect în dosarul instrumentat de DIICOT. Prejudiciul este de circa 9 milioane de euro

Surse: Fostul finanţator al CFR, Arpad Paszkany, suspect în dosarul instrumentat de DIICOT. Prejudiciul este de circa 9 milioane de euro

Arpad Paszkany, fostul finanţator al CFR Cluj. FOTO: Mediafax

DIICOT l-a audiat, ieri, mai bine de o oră pe fostul finanţator al CFR Cluj. Arpad Paszkany. La ieşirea din sediul DIICOT, omul de afaceri a susţinut că nu are nicio calitate în dosar. Surse din interiorul anchetei susţin că Paszkany ar fi suspect în dosar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele clubului de fotbal CFR 1907 Cluj, Iuliu Mureşan, şi fostul finanţator al clubului, Paszkany Arpad, au calitatea de suspecţi în dosarul instrumentat de DIICOT Cluj, conform unor surse judiciare, citate de Mediafax.  „Paszkany Arpad şi Iuliu Mureşan au amândoi calitatea de suspecţi. Joi s-au încheiat audierile, vineri vor urma alte audieri, vor fi citate şi alte persoane din conducerea clubului. În ce calitate va stabili procurorul de caz”, au spus sursele citate. Cei doi au fost audiaţi, ieri, la sediul DIICOT Cluj. 
 

Prejudiciu de 9 milioane de euro

 
Acuzaţiile din dosarul demarat de DIICOT se referă la sumele încasate de club drept bonus de calificare directă în grupele Champions League oferite de UEFA în sezonl 2012-2013. În comunicatul DIICOT se arată: 
 “La data de 19.05.2016 se efectueaza 20 de percheziţii la locaţii situate în mun. Bucureşti precum şi mun. Cluj-Napoca. Infracţiunea de delapidare se referă la posibila însuşire de bani (suma totală de 8.485.682 euro) din patrimoniul SC SPORTIVA FOTBAL CLUB CFR 1907 CLUJ SA de către persoane din cadrul societăţii comerciale care deţin clubul de fotbal CFR CLUJ 1907, cu atribuţii de gestiune sau administrare a sumelor clubului, care nu au calitatea de funcţionari publici, în interesul lor ori pentru alte persoane.”
 

Faptele comise prin firme din paradisuri fiscale

 
 Procurorii susţin că „faptele au fost comise prin intermediul mai multor entităţi rezidente şi nerezidente (firme off-shore din Cipru şi din Seichelles) care au prestat servicii de consultanţă şi intermediere în domeniul sportiv cu privire la care există elemente majore de suspiciune de fictivitate (privind transferul unor jucători de la club, optimizarea activităţii echipei şi altele) ori care au executat debite faţă de Club, provenind din cesiuni de creanţă suspecte”.
 

Evaziune fiscală de 9 milioane de euro

 
„Faptele au fost îndreptate asupra elementelor patrimoniale ale Clubului provenite din primele încasate cu titlu de bonus de calificare directă în grupele Champions League oferite de UEFA Infracţiunea de evaziune fiscală se referă la evidenţierea în actele contabile ale SC SPORTIVA FOTBAL CLUB CFR 1907 CLUJ SA unor cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale privind suma totală de 8.485.682 euro”, se arată în comunicat.
 
Citeşte şi
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările