Surpriza de care au avut parte românii din Germania care s-au dus cu bolizii de lux să-şi ridice ajutoarele sociale. „Unul a venit cu Mercedes de 500 de cai putere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
mercedes e class foto commons.wikimedia.com

Autorităţile germane au luat primele măsuri după ce au finalizat o anchetă asupra mai multor cetăţeni români şi bulgari care primeau ajutoare sociale din partea statului german, deşi nu ar fi trebuit să beneficieze de ele.

Poliţiştii germani au identificat mai mulţi cetăţeni străini, printre care şi români, care îşi ridicau ajutoarele sociale, deşi nu ar fi trebuit să beneficieze de ele, conform legii. Potrivit spiegel.de, ca o primă măsură, poliţiştii au confiscat bolizii, iar cei prinşi au fost tăiaţi de pe lista celor care pot primi ajutoare din partea statului german. 

De altfel, conform legilor, toţi cei care beneficiază de ajutoare sunt obligaţi să completeze o declaraţie de avere şi nu pot să deţină maşini mai scumpe de 7.500 de euro. Procurorul-şef german, Stefan Müller, a confirmat faptul că au existat cazuri în care anumite persoane s-au prezentat să-şi ridice banii la volanul unor bolizi  Mercedes E Class sau BMW seria 5

„Cineva a venit la agenţie cu un Mercedes AMG de 500 de cai putere. Este greu să-ţi iei aşa ceva din ajutoare sociale”, a declarat Müller pentru spiegel.de.

Potrivit sursei citate, cei mai mulţi dintre cei anchetaţi sunt români şi bulgari, iar unii dintre ei fac parte din diverse clanuri de interlopi. Puşi în faţa evidenţelor, aceştia au încercat să justifice, afirmând că maşinile nu le aparţin şi că doar le-au împrumutat. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite