Sumo pentru roboţi. Studenţii clujeni i-au construit şi antrenat pe Pufoşenie, Falcă şi Matilda

Sumo pentru roboţi.
Studenţii clujeni i-au construit şi antrenat pe Pufoşenie, Falcă şi Matilda

Studenţii clujeni s-au întrecut într-o competiţie de sumo pentru roboţi  FOTO: Florina Pop

La Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a avut loc sâmbătă, 20 aprilie, concursul BattleLab Robotica. S-au înfruntat 20 de roboţi construiţi de studenţi. Competiţia a avut premii totale de 9.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 100 de studenţi s-au înscris la concursul de sumo pentru roboţi de la UTCN. S-au împărţit în echipe de câte 3-4 membri şi s-au apucat de construit roboţi. De la zero.

„Echipele au construit 20 de roboţi şi se întrec în cel mai mare concurs de sumo roboţi din România. Studenţii au fost cei care au construit roboţii de la zero. Roboţi sunt complet automaţi. Un astfel de robot poate ajunge să coste de la câteva sute de lei la câteva mii de euro“, a spus Septimiu Crişan, cadru didactic la UTCN, şi organizatorul concursului BattleLab Robotica 2013.

Un robot este scump din cauza componentelor sale care sunt cumpărate din străinătate de către studenţi.
Ca un robot să fie pregătiti pentru competiţie, adică construit şi testat, studenţii muncesc zeci de ore, câteodată şi jumătate de an.

Cel mai scump robot din competiţie, care se numeşte Kraft, a costat circa 3.000 de euro, bani obţinuţi de cei patru studenţi care l-au construit din sponsorizări.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: