Stoia nu mai poate ieşi din arest la tratament. Avocatul său trage la răspundere Poliţia

Stoia nu mai poate ieşi din arest la tratament. Avocatul său trage la răspundere Poliţia

Călin Stoia rămâne în continuare după gratii

Avocatul omului de afaceri Călin Stoia, arestat în dosarul Apostu pentru dare de mită în formă continuată, spălare de bani şi fals în înscrisuri, cere explicaţii IPJ Cluj, după ce tratamentul clientului său a fost întrerupt.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Întrucât, începând cu data de 14.12.2011, domnului Călin Stoia nu i s-a mai asigurat accesul la tratamentul medical recomandat şi dovedit prin acte medicale, azi, 15.12.2011, am înaintat către IPJ Cluj o adresă prin care am solicitat să ni se comunice care este motivul pentru care tratamentul medical a fost întrerupt şi în baza cărui temei legal", se arată în comunicatul emis de SCPA „Sergiu Bogdan & Asociaţii".

În acelaşi comunicat, apărătorul lui Stoia face referire şi la faptul că „dreptul la asistenţă medicală şi tratament medical este un drept consacrat atât de legislaţia internă, cât şi de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care interzice supunerea oricărei persoane, inclusiv a celor arestate, la rele tratamente. Refuzul autorităţilor de a permite unei persoane bolnave să îşi exercite dreptul la tratament medical contravine art. 3 din Convenţia  Europeană a Drepturilor Omului".

Sergiu Bogdan susţine că, în lipsa tratamentului medical recomandat de medicul de specialitate, starea de sănătate a lui Călin Stoia se va agrava, existând pericolul necesităţii unei intervenţii medicale.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: