Starea în care a ajuns un pacient COVID tânăr, sănătos şi nevaccinat: „Am o durere infernală!” Imagini necenzurate de la intervenţia SMURD VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacientul gemea de durere când i s-a cerut să se aşeze pe pat. FOTO: Captură video/Paul Oargă
Pacientul gemea de durere când i s-a cerut să se aşeze pe pat. FOTO: Captură video/Paul Oargă

„Infecţia cu COVID vine cu o mulţime de complicaţii”, spune medicul SMURD Paul Oargă, care a filmat intervenţia de urgenţă la un pacient COVID, de 30 de ani, nevaccinat, fără alte afecţiuni, care a chemat la 3 noaptea Ambulanţa deoarece nu mai putea de durere.

Medicul clujean Paul Oargă continuă seria de clipuri video de la intervenţiile SMURD la pacienţi COVID pentru a-i ajuta pe oameni să conştientizeze cât de gravă poate deveni afecţiunea.  

Un clujean de 30 de ani, infectat de o săptămână cu COVID-19, a fost găsit, joi dimineaţa, în jurul orei 3, într-o stare foarte proastă: „Am o durere infernală la spate”, le-a spus acesta medicilor. Pur şi simplu nu avea stare din cauza durerii. Când medicii l-au rugat să se aşeze pe pat acesta s-a plâns de durere extremă. Întrebat cât de tare îl doare, pe o scară de la 1 la 10, acesta a spus fără să ezite: „10”.

„Dacă s-ar putea să nu mă interneze ar fi perfect”

Junghiurile în zona plămânilor au început cu o seară înainte. Clujeanul era diagnosticat de o săptămână cu COVID. În aceeaşi situaţie se afla şi soţia lui, care nu avea dureri aşa de mari. 

„Nu că nu pot să suflu, nu pot să suflu din cauză durerii”, le-a spus pacientul medicilor. Soţia avea şi ea dureri de spate şi de plămâni, dar erau mai suportabile. „Am o stare de oboseală, acum sunt şi panicată. Soţul abia poate să meargă la baie de slăbit ce este”, a spus femeia. „Nu sunt vaccinată”, le-a mai spus ea medicilor. Nici soţul nu era vaccinat. 

Întrebat dacă doreşte să meargă la spital, pacientul a spus: „Nu cred că am de ales”, dar a precizat „Dacă s-ar putea să nu mă interneze ar fi perfect.”

„Infecţia cu Covid vine cu o grămadă de posibile complicaţii”

„Infecţia cu Covid vine cu o grămadă de posibile complicaţii. Se poate acumula aer sau lichid la nivel mijlocului pieptului sau în zonele laterale. Există o incidenţă mai mare de evenimente tromboembolice, fie infarct pulmonar, caz în care o parte de ţesut pulmonar moare sau infarct miocardic. Poate e o simplă pneumonie virală care a afectat şi învelişul extern al plămânilor. Pacientul este tânăr şi fără alte boli, deci e puţin probabil să fi făcut infarct”, a explicat medicul Paul Oargă. 

După ce i-au administrat calmante, pacientul a fost coborât în scaun cu rotile la ambulanţă şi dus la spital. 

Concluzia medicului după intervenţie: „Sunt surprins de starea generală alterată a celor doi pacienţi. Asta mi-a amintit că nu vreau să fac  această boală deoarece pot apărea o grămadă de complicaţii pe termen lung, de la insomnii, la pierderea gustului şi mirosului”.

Vă mai recomandăm

Imagini greu de privit dintr-o intervenţie SMURD la o pacientă cu o formă gravă de COVID: „Nu mai am aer!” VIDEO

Medic într-un spital COVID-19: „Am avut pacienţi de 30 de ani în stare critică, deşi făceau sport, mâncau sănătos”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite