Evenimentul de jazz al anului la Cluj: concertul susţinut de Stanley Jordan, chitarist nominalizat la premiile Grammy

Evenimentul de jazz al anului la Cluj: concertul susţinut de Stanley Jordan, chitarist nominalizat la premiile Grammy

Stanley Jordan a fost nominalizat de patru ori la premiile Grammy. FOTO: kalamu.com

Concertul extraordinar „Hymns For Voice & Fingers”, susţinut de Teodora Enache şi de Stanley Jordan, chitaristul nominalizat de patru ori la premiile Grammy, va avea loc pe 10 noiembrie, la Cluj-Napoca.

Ştiri pe aceeaşi temă

Teodora Enache, una dintre cele mai valoroase voci de jazz ale României, şi chitaristul-virtuoz Stanley Jordan vă dau întâlnire duminică, 10 noiembrie, pentru un spectacol în care creativitatea spontană, improvizaţia şi tehnica unică de interpretare la chitara electrică vor fi vedetele serii, transmit organizatorii.
Parte a proiectului Hymns For Voice & Fingers, concertul va marca revenirea lui Stanley Jordan în România după o absenţă de opt ani.  Evenimentul va avea loc la Filarmonica de Stat Transilvania, cu începere de la ora 19. Artistii vor sosi la Cluj imediat dupa concertul pe care îl vor susţine pe 8 noiembrie, în cadrul celei de-a 30 editie a prestigiosului festival german Ingolstadter Jazztage. Biletele costă între 28 şi 98 lei şi pot fi cumpărate de la birourile Diesel Club (Piaţa Unirii 10) şi online, în reţeaua Eventim (www.eventim.ro).
 
"Un proiect inedit"
 
“Cu Stanley Jordan am lucrat în repetate rânduri şi de fiecare dată rezultatul a fost copleşitor -  un dialog în care improvizaţia curge natural, ritmurile sunt reinventate şi îmbogăţite, iar bucuria de a cânta enormă. Acest concert va avea, însă, o semnificaţie specială pentru noi, pentru că vom reveni în faţa fanilor din România cu un proiect inedit, care sperăm că va încânta iubitorii de jazz”, a spus Teodora Enache.
Spectatorii prezenţi la concert vor avea ocazia să achiziţioneze, în avanpremieră, câteva exemplare ale albumului Looking In The Mirror, care va fi lansat oficial în primăvara anului 2014.
 
Colaborarea a început la Gărâna
 
Prima colaborare în duo a Teodorei Enache cu Stanley Jordan, mijlocită de nimeni altul decât Ahmet Ertegun, fondatorul şi preşedintele casei de discuri Atlantic Records (SUA), a avut loc în 2004, la Festivalul de Jazz din Montreal, urmată de reunirea lor pentru prima dată pe o scenă din România în cadrul Festivalului de Jazz de la Gărâna, ediţia 2005. Aceste concerte, foarte apreciate de public şi critici, au fost o confirmare a talentului improvizatoric al celor doi muzicieni şi startul unui duo de succes. 
 
Carte de vizită Teodora Enache 
 
Teodora Enache este unul dintre muzicienii români de jazz care au sedus marile scene ale lumii prin voce, talent şi o creativitate spontană excepţională. Cu un rafinament vocal deosebit şi o discografie impresionantă, ea a reprezentat România la cele mai prestigioase evenimente de profil din lume. Este ambasadorul muzical al jazz-ului românesc, având, de-a lungul anilor, proiecte cu nume mari ale lumii jazistice, precum Guido Manusardi, Darius Brubeck, sau Theodosii Spassov. 
Chitarist de Grammy
 
Stanley Jordan a început prin a studia pianul, dar a continuat, de la vârsta de 11 ani, cu chitara. S-a impus în lumea muzicală prin tehnica sa inovatoare, touch,  în care foloseşte contrapunctic ambele mâini pe griful chitarei. Deseori, în concerte, el interpretează, simultan, la două instrumente – chitară şi pian. De mai bine de 10 ani, s-a dedicat terapiei prin muzică, fiind un artist-purtător de cuvânt al Asociaţiei Americane de Terapie Muzicală. Talentul său inegalabil i-a adus multe colaborări de succes şi patru nominalizări la Premiile Grammy.  
 
Citeşte şi
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările