Sorin Apostu şi Călin Stoia rămân în continuare în arest

Sorin Apostu şi Călin Stoia rămân în continuare în arest

Sorin Apostu (stânga) şi Călin Stoia au fost arestaţi preventiv

Magistraţii Curţii de Apel Cluj au respins, joi, cererile formulate de către apărătorii primarului suspendat al Clujului, Sorin Apostu, şi ai omului de afaceri Călin Stoia de înlocuire a măsurii arestării preventive cu obligaţia de a nu părăsi localitatea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul suspendat al Clujului, Sorin Apostu, şi omul de afaceri Călin Stoia, arestaţi preventiv şi trimişi în judecată pentru fapte de corupţie, au cerut, joi, magistraţilor Curţii de Apel Cluj, înlocuirea măsurii arestării preventive cu obligaţia de a nu părăsi localitatea. Curtea de Apel a respins cererile, astfel încât Apostu şi Stoia rămân în continuare după gratii. În prezent, cei doi au fost mutaţi de la Gherla la Spitalul Penitenciar Dej.

Apărătorul lui Sorin Apostu, avocatul Tiberiu Ban, a solicitat refacerea urmăririi penale şi retrimiterea dosarului la DNA, invocând nulitatea absolută. „Rechizitoriul nu conţine faptele pentru care Sorin Apostu şi Monica Apostu au fost trimişi în judecată", a declarat Tiberiu Ban. Cererea va fi analizată în data de 17 februarie, la Curtea de Apel Cluj.

De asemenea, avocatul lui Sorin Apostu, Tiberiu Ban, a expus în faţa instanţei motivul pentru care judecătorul Vasile Goja nu ar mai trebui să judece fondul cauzei, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a trimis spre rejudecare la Curtea de Apel Cluj cererile de eliberare sub control judiciar. Judecătorul Vasile Goja a anunţat că nu va rejudeca cererile de eliberare - pentru aceasta va fi desemnat alt judecător - dar că nu se va abţine de la judecarea fondului cauzei.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările