Sociologul Barbu Mateescu: Emil Boc, candidatul PNL la preşedinţie în 2024. Dragnea va candida din partea partidului PÂINE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc este considerat de mai mulţi analişti drept următorul candidat la preşedinţie din partea PNL. FOTO: Inquam Photos
Emil Boc este considerat de mai mulţi analişti drept următorul candidat la preşedinţie din partea PNL. FOTO: Inquam Photos

Sociologul Barbu Mateescu a scis într-o postare satirică că în 2024, Emil Boc va fi candidatul PNL care va ajunge în turul II al alegerilor prezidenţiale alături de un prezidenţiabil USR PLUS. În luptă ar intra şi Liviu Dragnea care va candida din partea partidului pe care-l va înfiinţa, Partidul pentru Apărarea Independenţei Naţionale în Europa - PÂINE.

Următoarele alegeri prezidenţiale din România vor avea loc în 2024 şi vor marca o premieră interesantă: vor fi fi primele alegeri ce vor avea loc în acelaşi an cu cele parlamentare şi locale după 2008 şi cu cele europarlamentare după 2014, fiind prima dată când toate cele 4 alegeri se desfăşoară în acelaşi an. 

După ce Klaus Iohannis îşi va termină şi cel de-al doilea mandat, PNL ar urma să-l desemneze candidat pe Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca, estimează sociologul Barbu Mateescu. El mai crede că Liviu Dragnea îşi va face propriul partid şi va candida şi el la prezidenţiale.   

Redăm mai postarea de pe Facebook a sociologului: 

„Las şi eu asta aici:

2024, turul unu:

Boc (Cluj ăăă PNL) 24%

{editat} (USRPLUS) 18%

George Simion (AUR) 16.5%

Liviu Dragnea (Partidul pentru Apărarea Independenţei Naţionale în Europa = PAINE) 14%

Cu voia dumneavoastră pe locul cinci Marcel Ciolacu (PSD) 13.5%

Ponta 6%

Alţii 8%

Noi să fim sănătoşi.”

 

Lăzăroiu: „Boc, un preşedinte de stânga”

Şi fostul consultant politic Sebastian Lăzăroiu susţinea, în iunie, că primarul Clujului, Emil Boc, îşi pregăteşte candidatura pentru alegerile prezidenţiale din 2024.

„(PSD) nu are un candidat (la prezidenţiale – n.n.), de aia unii trag cu ochiul spre Geoană (Mircea Geoană), dar e complicat. Deşi îi dau dreptate lui Ciolacu, că sunt şanse mari să avem un preşedinte de stânga în 2024, şi eu cred asta, dar nu va fi (Geoană), va fi Emil Boc. Emil Boc e cel mai de stânga, dar stânga autentică. PSD nu e de stânga, ştim bine că nu e. Ca personalitate politică, Emil Boc e structural un om de stânga. Cunoaşte bine şi a văzut toate deciziile, cât a fost prim-ministru”, a declarat Sebastian Lăzăroiu în emisiunea „În faţa ta” de la Digi24.

    

Preşedinte PNL Cluj: „Cîţu, Bogdan şi Boc, sondajele vor arăta cea mai bună soluţie”

   Florin Cîţu, Rareş Bogdan şi Emil Boc sunt liderii PNL care ar putea fi desemnaţi de liberali să candideze la următoarele alegeri pentru funcţia de preşedinte al României,spunea, într-un interiviu, ăn 2019, liderul PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda. 

„Sondajele ne vor arăta, până la urmă, cine va fi cea mai bună soluţie pentru alegerile prezidenţiale. Nimeni nu poate fi exclus, Florin Cîţu, Rareş Bogdan sau chiar Emil Boc, deşi a declarat că nu intenţionează să candideze. Indiferent de cine discutăm, de ei sau de orice alt membru de partid, această candidatură este subsumată unui act de guvernare eficient. Pentru noi, principala preocupare, în acest moment, este legată de guvernare”, a declarat Daniel Buda pentru Ziua de Cluj.

Deşi Emil Boc a afirmat că nu intenţionează să candideze pentru un post în fruntea PNL, Daniel Buda spune că nu este exclus ca într-o zi acest lucru să se întâmple.

„Legat de Emil Boc, dacă îl vedem în conducerea partidului, să ştiţi că sunt oameni în lumea asta politică care n-au nevoie de funcţii pentru a fi o voce puternică şi autoritară. Din ce ştiu, a spus foarte clar că nu vizează nicio funcţie la nivel naţional. Totuşi, domnia sa nu are nevoie de o funcţie pentru a fi o voce ascultată”, a explicat Daniel Buda.

Vă mai recomandăm 

Emil Boc, cel mai longeviv primar din istoria Clujului. Ce spun analiştii că îi aşteaptă pe clujeni în continuare

    

Emil Boc, posibil candidat la postul de preşedinte al României? Anunţul făcut de şeful liberalilor clujeni 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite