Slujba unui preot penticostal a devenit sursa unui focar de infecţie în Cluj. Patru comunităţi de romi au fost carantinate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circa 100 de romi au fost testaţi. FOTO: Captură video/Someşeanul
Circa 100 de romi au fost testaţi. FOTO: Captură video/Someşeanul

Focarul de COVID-19 din Dej - 40 de persoane infectate şi se continuă testarea - a pornit de la o slujbă organizată de un preot penticostal. Pentru a evita răspândirea viruslui, Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a decis carantinarea a patru comunităţi.

„Am impus izolarea completă a celor patru comunităţi în care avem cazuri de infecţii. Vorbim de un regim de carantinare de fapt, pentru a împiedica răspândirea virusului mai departe. Important de reţinut că oamenilor li se asigură toate cele necesare prin grija primarului din Dej”, a spus prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

El a mai precizat că focarul a pornit de la „o activitate religioasă realizată cu încălcarea legii şi există două dosare penale pe rol”.

După slujba oficiată de pastorul penticostal au apărut 13 cazuri de persoane infectate. Autorităţile i-au testat pe toţi cei 100 de participanţi la slujbă, iar vineri seara, au mai fost identificate 26 de persoane infectate.   

Toţi bolnavii sunt internaţi, iar familiile lor sunt ţinute în carantină.

Persoanele infectate au fost duse la spital cu ajutorul jandarmeriei. În plus, poliţiştii şi jandarmii nu permit romilor din cele patru comunităţi să iasă din case.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite