Site-ul care îţi face cumpărăturile şi îţi aduce maşina acasă când tu eşti la petrecere

Site-ul care îţi face cumpărăturile şi îţi aduce maşina acasă când tu eşti la petrecere

Cumpărături FOTO: foodnut.com.au

Nu ai timp să-ţi faci cumpărăturile, să-ţi plăteşti facturile? Vrei să faci o surpriză celor dragi şi să le trimiţi un cadou? Eşti la o petrecere, ai băut şi vrei să-ţi ducă cineva maşina acasă? Un site din Cluj le face pe toate acestea. Se numeste mercanto.ro şi este ideea a doi tineri îndrăgostiţi de start up-uri.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Ne-am inspirat după modele din străinătate. amazon.com, spre exemplu, livrează în State cumpărături făcute online. Ştiam că acum doi ani, când am început noi, nu exista în Cluj acest gen de serviciu”, spune Sergiu Bologa (28 de ani), unul dintre cei doi tineri din spatele site-ului.
Ideea acestui serviciu este a lui şi a prietenei sale. Amândoi sunt din Târgu-Mureş, au făcut facultatea la Cluj şi au o înclinaţie spre start up-uri. El a terminat Informatică, ea, Litere (foto mai jos, credit foto: arhiva personală a celor doi). Sergiu a lucrat 7 ani în multinaţionale ca programator, dar a simţit că nu poate da randament maxim ca angajat la corporaţii şi atunci şi-a dat demisia şi a început să lucreze pe cont propriu la diverse start up-uri.

”Investiţia la site nu era foarte mare, aveam skills-urile (n.r. abilităţi) necesare ca să facem asta. Circa 7.000 de euro am investit în crearea site-ului şi în cumpărarea unei maşini. Am terminat Informatică şi am o înclinaţie pe partea de start up. După ce mi-am dat demisia de la multinaţionala la care am lucrat, acum mă implic în start up-uri. Mercanto.ro a venit cumva natural”, povesteşte Sergiu.

În urmă cu doi ani aveau 2-3 comenzi pe lună. Nici acum nu sună prea des telefonul. Întrebat de ce nu prinde ideea lui la clujeni, tânărul zice că ”multă lume nu ştie de ce are nevoie şi cumpără când văd produsele” şi că nu e singurul care oferă acest gen de serivicii.

Ce servicii mai oferă site-ul

Comezi la site-ul lor fac cei care nu au timp, care nu se pot deplasa, persoane din străinătate care fac cumpărături pentru rudele lor din Cluj. Printre serviciile pe care cei doi tineri le mai oferă pe site-ul lor sunt: ridică hainele de la curăţătorie, cumpără medicamentele de care ai nevoie, livrează mâncare. 35 de lei este comisionul dacă valoarea comenzii e până la 350 de lei.

”Din câte ştiam acum doi ani exista o singură farmacie de gardă, în Piaţa Mihai Viteazu, şi m-am gândit că noaptea e destul de complicat să te deplasezi dintr-o parte a alta a oraşului ca să-ţi cumperi medicamente. Am avut o singură comandă de acest gen în doi ani”, adaugă Sergiu.

Acum lucrează la un start up care a creat o aplicaţie pe android destinată oamenilor de afaceri cărora le aduce aminte pe cine să sune, când să sune şi ce au vorbit ultima dată cu persoana pe care trebuie să o contacteze telefonic.

”Dacă primim comezi pe mercanto.ro le onorăm. Mă gândeam ca, pe viitor, să facem o platformă mai mare, pe toată ţara, la care să fie afiliaţi studenţi sau oameni care nu au loc de muncă şi să poată prelua ei comenzile. Ei să fie colaboratori, să aibă un profil pe site şi în funcţie de review-uri (n.r. ce spun oamenii despre serviciul oferit) să-şi creeze un brand personal şi să câştige în funcţie de comenzile pe care le au”, explică clujeanul.

Mai puteţi citi:

America din centrul Clujului: doi tineri au deschis un local în stilul anilor `50 şi vând burgeri făcuţi după o reţetă proprie

Reţeta afacerii de 10.000 de euro - cum a reuşit o tânără din Cluj să facă bani, livrând coşuri cu fructe corporatiştilor

Viaţa perfectă după corporaţie. O fostă directoare de bancă din Cluj a renunţat la o carieră de milioane pentru fericire

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările