Singurul liceu din afara Bucureştiului care intră în top 5 la nivel naţional. Clasamentul a fost făcut după mediile de admitere

Singurul liceu din afara Bucureştiului care intră în top 5 la nivel naţional. Clasamentul a fost făcut după mediile de admitere

Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti este lider în clasamentul naţional, în funcţie de mediile de admitere. Ultima medie de admitere la acest liceu a fost 9,61.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un singur liceu din afara Bucureştiului şi-a făcut loc printre primele 5 la nivel naţional, în funcţie de media de admitere. Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca se situează pe locul 4, în condiţiile în care ultima ultima medie de admitere a fost 9,45.
 
În afara Colegiul Naţional „Sfântul Sava”, alte trei licee bucureştene domină clasamentul. Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din (9,57 - ultima medie de admitere) şi Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti (9,50 - ultima medie de admitere) au ocupat locurile 2 şi 3 la nivel naţional. Top 5 este întregit de un alt liceu din Capitală, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti, unde cea mai mică medie pentru a fi admis a fost 9,45.
 

Ce se întâmplă cu elevii care nu au fost încă repartizaţi

 
„Dintre cei 114.115 elevi care au completat fişe de înscriere, au fost repartizaţi 112.809 elevi (98,85%), în funcţie de una dintre opţiunile exprimate. Numărul total de opţiuni selectate de către candidaţi a fost de 1.660.253, ceea ce conduce la o medie de 14 opţiuni/elev”, se arată într-un comunicat de presă primit de la Ministerul Educaţiei Naţionale.
 
Potrivit sursei citate, 1.306 elevi nu au putut fi repartizaţi, din cauza faptului că nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia mai au o şansă. Unii dintre ei vor intra în etapa de soluţionare a cazurilor speciale, în intervalul 16-18 iulie, sau în cea de-a doua etapă a repartizării, programată în data de 7 septembrie
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: