Singura secţie de Chirurgie Toracică din judeţul Cluj, reabilitată cu 350.000 de lei

Singura secţie de Chirurgie Toracică din judeţul Cluj, reabilitată cu 350.000 de lei

Imagine din Secţia de Chirurgie Toracică din Cluj, reabilitată de CJ Cluj  FOTO CJ Cluj

Secţia de Chirurgie Toracică a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello din Cluj a fost reabilitată cu 350.000 de lei. Este singura secţie de acest gen din judeţ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lucrările la Secţia de Chirurgie Toracică a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” au constat în amenajarea unui salon de supraveghere a urgenţelor, realizarea unui nou salon cu baie proprie şi cu acces direct de pe coridorul principal, relocarea spaţiului de sterilizare în imediata vecinătate a sălilor de operaţii precum şi realizarea şi separarea zonei de ambulator, distinct de restul secţiei.

Spitalul este subordonat Consiliului Judeţean Cluj. Secţia cu pricina a fost reabilitată cu 350.000 de lei.

Secţia de chirurgie toracică, singura de acest gen din judeţ, dispune de 30 de paturi, iar 5 dintre acestea sunt în compartimentul ATI, asigurând asistenţă medicală curativă pentru pacienţii cu tumori maligne şi benigne, pneumotorax şi traumatisme toracice. 

Întregul spital are 230 de paturi şi asigură asistenţă medico-chirurgicală complexă, curativă, preventivă şi de recuperare a pacienţilor cu TBC, astm bronşic, patologie tumorală malignă şi benignă.

Mai puteţi citi:

Un tânăr de 18 ani a murit după ce a căzut de la etajul 11 al unui bloc din Cluj. Medicii au încercat să-l resusciteze peste o oră

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările