Radu Silaghi-Dumitrescu, inventatorul sângelui artificial, preşedinte ALDE Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitarul Radu Silaghi-Dumitrescu este noul preşedinte ale ALDE Cluj. Acesta are două doctorate în Chimie şi a coordonat echipa de cercetători care a descoperit, în urmă cu trei ani, formula sângelui artificial.

Radu Silaghi-Dumitrescu este noul preşedinte ALDE Cluj. 

„Ne propunem ca activitatea ALDE Cluj-Napoca să aibă ca vector principal competenţa profesională – adică nu doar a deţine sau aplica eficient cunoştinţe, nu doar a comunica eficient despre ele: competenţa înseamnă şi absenţa abuzurilor de orice fel, inclusiv a celor manifestate ca abuz de putere sau orice alte forme de corupţie“, a declarat Radu Silaghi-Dumitrescu, potrivit unui comunicat de presă, citat de actualdecluj.ro.

Universitarul clujean are o experienţă de circa 20 de ani, e autorul a zeci de articole ştiinţifice în domenii precum Chimie, Biochimie şi studii interdisciplinare.

Acesta era cap de listă pentru Senat a ALDE Cluj la alegerile parlamentare de acum doi ani.

Silaghi-Dumitrescu mai precizează că partidul are o datorie faţă de „clujenii care au votat ALDE în 2016 şi care aşteaptă oprirea abuzurilor împotriva cetăţenilor şi o guvernare eficientă“.

Alte idei precizate de universitar în comunicat:

„Dorim soluţii şi decizii corecte, propuse de specialişti şi susţinute în cunoştinţă de cauză de către cetăţeni, pentru fiecare dintre provocările atât de diverse pe care le are Cluj-Napoca în faţă – precum integrarea superficială cu zona metropolitană (cu toate problemele de trafic, poluare, acces la asistenţă medicală sau la educaţie etc), activităţile culturale subfinanţate şi ineficient organizate (a se vedea cei peste 10 ani de când expoziţia Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei este închisă publicului din motive birocratice), învăţământul profesional, legile justiţiei, susţinerea universităţilor clujene, referendumul pentru familie (şi, posibil, cel pentru justiţie), legile salarizării şi pensiilor, locurile de joacă pentru copii, clădirile în paragină din centrul oraşului şi altele pe care le vom detalia în activităţile din perioada următoare“.

Mai puteţi citi:

Invenţie de Nobel: cum a luat naştere sângele artificial fabricat la Cluj

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite