Sentinţă definitivă în cazul românului care a tuşit spre un poliţist şi a minţit că este infectat cu SARS-CoV-2. Ulterior a aruncat cu urină prin salon

Sentinţă definitivă în cazul românului care a tuşit spre un poliţist şi a minţit că este infectat cu SARS-CoV-2. Ulterior a aruncat cu urină prin salon

Incidentul pentru care bărbatul a fost judecat a avut loc pe 28 martie, la Unitatea pentru Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Cluj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adus în faţa legii, Ionuţ Bordea a fost condamnat, pe 21 aprilie, de Judecătoria Cluj-Napoca la 6 luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost acuzat de ultraj contra poliţistului local Ioan Gabriel Bojan Acuzatul a fost de acord cu încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Cele două părţi implicate nu au depus contestaţie, iar decizia pronunţată pe 21 aprilie a rămas astfel definitivă.
 

Ce s-a întâmplat

 
Pe 28 martie 2020, în jurul orei 23.30, Ionuţ Bordea a fost dus la UPU Cluj, după ce a căzut şi s-a lovit la cap, se arată în dosarul de instanţă. Aflat într-o stare avansată de ebrietate, bărbatul a început să strige că are Covid-19 şi le-a insultat pe asistente. La apariţia poliţiştilor, Bordea a fugit din spital, dar a fost ajuns de un poliţist local, moment în care şi-a dat jos masca şi a tusit intenţionat către acesta, pentru a-l ţine la distanţă.
 
"În dosarul penal cu nr. 2028/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, între procuror şi inculpatul B.I. s-a încheiat, la data de 10.04.2020, un acord de recunoaştere a vinovăţiei privind comiterea de către acesta din urmă a infracţiunii de ultraj, constând în aceea că, la data de 28.03.2020, în jurul orei 23,30, în timp ce poliţistul local B.I.G. încerca să împiedice plecarea sa din UPU Cluj-Napoca, inculpatul B.I. l-a ameninţat pe acesta cu transmiterea bolii infectocontagioase COVID-19, prin tuşirea intenţionată, după înlăturarea măştii de protecţie, în direcţia feţei poliţistul local, de la o distanţă de aproximativ 1 - 2 m, cauzându-i, astfel, o stare de temere acestuia din urmă, motiv pentru care s-a oprit şi s-a retras uşor în spate", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.
 
Dus la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj, bărbatul a continuat să se comporte inadecvat.
 
„Inculpatul a continuat comportamentul inadecvat. Şi-a scos din nou branula pe care i-au pus-o medicii şi a aruncat cu un recipient în care urinase prin încăperea respectivă, fapt ce a impus reîncătuşarea lui”, se notează în dosarul său.
 
 

Judecătorii au fost indulgenţi

 
 
Testele efectuate au arătat, însă, că Bordea nu a fost infectat cu noul coronavirus. Ulterior, el a recunoscut că a greşit şi a reuşit să-i convingă pe judecători să-i arate indulgenţă. Astfel Ionuţ Bordea a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare. 
 
„Soluţia cu privire la care s-a ajuns la un acord este legala si temeinica, în raport cu gravitatea infracţiunii şi periculozitatea inculpatului. În ceea ce priveşte circumstanţele reale de comitere a infractiunii, retine ca aceasta prezinta o gravitate suficient de ridicata, in contextul in care a fost declarata, pe de o parte, starea de urgenţă, iar, pe de alta parte, pandemia", se arată în motivarea Judecătoriei Cluj Napoca.
 
În plus, Bordea va urma un curs de pregătire şcolară sau de calificare profesională şi va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria Cluj-Napoca sau Primăria comunei Baciu.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: