Secretele bazei militare „Area 51“, locul în care s-au raportat cele mai multe apariţii bizare. Armata SUA şi-a testat acolo cele mai sofisticate arme

Secretele bazei militare „Area 51“, locul în care s-au raportat cele mai multe apariţii bizare. Armata SUA şi-a testat acolo cele mai sofisticate arme

Adepţii teoriei conspiraţiei sunt convinşi că extratereştrii nu sunt străini de tot ce se întâmplă în baza militară din deşert. FOTO: commons.wikimedia.org

Area 51 a devenit cea mai controversată bază militară din lume, după ce în zonă au fost raportate o mulţime de fenomene inexplicabile. Guvernul şi Armata SUA au recunoscut existenţa bazei abia în ultimii ani, când au fost desecretizate mai multe documente oficiale.

Area 51 a fost construită în Nevada, la aproximativ 150 de kilometri de Las Vegas, între anii 1940-1950. Inaugurarea a avut loc în 1951, în timpul mandatului preşedintelui Harry Truman. În realitate, Area 51 a reprezentat doar un perimetru din cadrul unei baze imense situată în deşert, Nevada Test Site. În acest loc au fost realizate sute de teste nucleare şi nenumărate experimente în cadrul cărora armata SUA a dezvoltat cele mai noi şi cele mai sofisticate arme. Aici au fost testate, în perioada Războiului Rece, printre altele, şi faimoasele avioane U-2 şi Lockheed A-12. 
 

O ipoteză neverosimilă

 
Activităţile intense şi secretul care a înconjurat baza au dat naştere unor zvonuri cu privire la existenţa unor colaborări între armata SUA şi extratereştri. Ipoteza a fost alimentată şi de numeroasele fenomene greu de explicat, care au fost raportate în zonă. În plus, în toţi aceşti ani au fost realizate sute de mii de poze şi filmuleţe cu apariţii bizare şi nave misterioase de toate formele. Armata şi guvernul SUA au negat orice fel de contact cu extratereştrii. Astfel, imaginile înfăţişând OZN-uri au fost explicate ca fiind în realitate avioane şi arme de luptă de ultimă generaţie surprinse în timpul unor teste efectuate de aviaţia militară.
 
Nici explicaţiile oficiale şi nici desecretizarea unor documente, începând cu anul 2013, nu i-au convins pe ufologi şi pe adepţii teoriilor conspiraţiei, care continuă să creadă că în zonă au loc şi experimente ce implică tehnologie extraterestră.  
 

 

Dezvăluirile lui Bob Lazar

 
Controversele au fost amplificate de mărturiile unor foşti angajaţi ai bazei, care au susţinut că multe dintre avioanele de luptă testate de armata americană au fost realizate cu tehnologie extraterestră. 
 
Informaţiile prezentate de un fost angajat al Area 51, Bob Lazar, au făcut înconjurul lumii, în 1989. Lazar a afirmat că a fost inginer în cadrul departamentului „S-4” şi că ar fi avut ca sarcină implementarea tehnologiei extratereste provenită de la OZN-uri. Acesta a mai declarat că ar fi inspectat o navă extraterestră propulsată de amplificatori de gravitaţie şi alimentată de un reactor cu antimaterie.
 
 
Lazar a afirmat că la Area 51 s-au făcut şi încă se mai fac experimente privind controlul minţii umane şi că în acest proiect ar fi implicate mai multe organizaţii secrete. Majoritatea specialiştilor au privit cu rezervă declaraţiile sale, însă presa scrisă, teleleviziunea şi posturile de radio din SUA şi nu numai i-au alocat spaţii largi. De altfel, subiectul Area 51 continuă să fie la modă şi după aproape şapte decenii, iar Discovery Channel, National Geographic şi History Channel au difuzat în ultimii ani mai multe documentare pe această temă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările