Scrisoarea din 1988 a unui profesor din Gherla către Doina Cornea: „Sunteţi în inima şi în sufletul poporului român“

Scrisoarea din 1988 a unui profesor din Gherla către Doina Cornea: „Sunteţi în inima şi în sufletul poporului român“

Doina Cornea  FOTO: arhivă personală

În decembrie 1988, un profesor din Gherla, care asculta Radio Europa Liberă, îi scrie o felicitare Doinei Cornea. Mesajul îl semnează ”din partea unei echipe de muncitori de la CCH Dej”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu un an înainte de Revoluţie, profesorul Radu Orza din Gherla îi scrie un mesaj de susţinere Doinei Cornea în decembrie 1988 pe o felicitare şi o semnează „din partea unei echipe de muncitori de la CCH Dej”. Scrisoarea i-o trimite prin poştă Doinei Cornea, pe adresa acesteia de la Cluj. Îi parvine acesteia abia prin 2015, fiind interceptată de Securitate, potrivit unui material realizat de gherlainfo.ro.

Textul scrisorii:

„Dej, 23 decembrie 1988

Sunteţi în inima şi în sufletul poporului român. Vă urăm multă libertate, sănătate, putere şi fericire. Sărbători fericite şi ani mulţi în lupta demnă şi dreapta ce o duceţi! Victoria poporului român asupra nemiloasei asupriri o dorim.

Vă sărutăm mâinile.

Muncitorii de la CCH Dej“.

Securitatea a început cercetările ca să afle cine a scris şi trimis acea felicitare, a făcut analize grafologice şi l-a găsit pe autor: profesorul Radu Orza, care lucrase la Şcoala Nr. 1 din Gherla. Pe 17 octombrie 1989, un miliţian îl anunţa că trebuie să se prezinte la Securitate. 

Calitatea de membru al Partidului Comunist Roman - mai scrie gherlainfo.ro - l-ar fi ajutat ca ancheta sa să se finalizeze doar cu desfacere contractului de muncă.

credit video: Youtube Gherla Info

Mai puteţi citi:

Fosta disidentă a regimului comunist Doina Cornea a murit

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările