Scrisoare devastatoare pentru Emil Boc. „Când nu plantaţi pomi în mijlocul trotuarului mutaţi trotuarele ca să fie arborii în mijloc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
pomi in mijlocul trotuarului cluj

Primarul Emil Boc este ironizat de un clujean după ce în oraş a apărut un nou trotuar în mijlocul căruia se află copaci. Internautul îi aminteşte fostului premier şi momentul când a plantat pomi în mijlocul altui trotuar, iar apoi a dat vina pe proiectanţii proiectului.

Emil Boc este ironizat de Adi Popa, un tânăr clujean, care i-a trimis o scrisoare primarului pentru a-i atrage atenţia că pe o stradă din Cluj muncitorii au mutat trotuarul exact în aşa fel încât acum copacii sunt pe mijlocul său. Nu este însă prima dată când se lucrează astfel la Cluj, iar Popa îi aminteşte edilului de momentul jenant în care a postat fotografii pe contul său pentru a se lăuda că plantează pomi în oraş, fără să realizeze că îi planta în mijlocul unui trotuar.

„Pe strada care face legătura între Moţilor şi Splaiul Independenţei, dacă nu mă înşel se numeşte Coşbuc, muncitorii lărgesc carosabilul în detrimentul trotuarullui. Iar în apropiere de hotel Sport au mutat trotuarul în aşa fel încât acum copacii se află chiar în mijloc. Felicitări, domnule Boc, de când nu mai plantaţi pomi în mijlocul trotuarului mutaţi trotuarele ca să aibă copaci în mijloc. Chiar nu se putea altfel? Acum sper că nu vor fi tăiaţi bieţii copaci din cauza incompetenţei firmelor de casă a Primăriei Cluj”, a scris Adi Popa.

Clujeanul i-a mai atras atenţia primarului că trotuarele sunt de obicei pline de maşini, iar oamenii trebuie să facă slalom printre şi să treacă pe carosabil, unde sunt expuşi maşinilor.

Apoi veniţi şi spuneţi că Clujul e al pietonilor şi că extindeţi spaţiile pietonale când dumneavoastră procedaţi taman pe dos. Unde să mai circulăm ca pietoni dacă trotuarele sunt înguste şi pline de maşini, iar atunci când nu sunt transformate în parcări au copaci sau stâlpi în mijloc? Să facem slalom? Hai că noi mai coborâm de pe trotuar şi ne riscăm pielea, dar ce face un bătrân cu aparat ortopedic sau o femeie cu căruciorul? Îi condamnaţi la moarte cu copacii şi cu stâlpi puşi în mijlocul trotuarelor?

Ne spuneţi să lăsăm maşinile acasă şi să circulăm cu mijloacele de transport public, dar vă imaginaţi ce s-ar întâmpla dacă toţi v-ar urma sfatul? Şi aşa autobuzele şi troleibuzele sunt arhipline, chiar dacă e pandemie, dar dumneavoastră aţi vrea să se înghesuie chiar tot Clujul în ele?”, s-a întrebat Popa.

Emil Boc şi pomii plantaţi aiurea

Nu este pentru prima dată când Emil Boc este ironizat legat de pomii din mijlocul trotuarelor. Anul trecut, într-un exerciţiu de imagine, primarul Clujului a postat pe Facebook fotografii cu el în timp ce pune umărul la plantarea unor pomi. Numai că lui Boc i-a scăpat un singur amănunt, esenţial de altfel: a plantat arborele exact în mijlocul trotuarului. 

Atunci, clujenii care urmăresc postările sale s-au împărţit în două tabere. În timp ce unii l-au criticat pe Emil Boc pentru că recurge la astfel de gesturi din motive electorale, alţii s-au grăbit să aplaude realizările primarului. În sfârşit, au existat voci care i-au atras atenţia că arborii au fost plantaţi chiar în mijlocul trotuarului. 

„Oare nu văd eu bine, sau în a treia poză e plantat exact în mijlocul trotuarului. Vă daţi seama că acolo, chiar dacă mergi pe jos cu o plasă în mână trebuie să treci în dungă. Cum trec mămicile cu un cărucior cu copil? Dar o persoană cu dizabilităţi? Dar dacă vin oameni şi dintr-o parte şi din cealaltă? Nu cumva ar trebui plantaţi lângă troturar? Ok, nu am o problema că sunt plantaţi pe trotuar, atâta timp cât rămâne spaţiu pentru oameni. Pentru că troturarul este pentru că oamenii să poată merge pe el, nu să ferească obstacole! Uitaţi mai jos un exemplu. Ceea ce nu se aplică aici”, a scris Ionuţ Ivaşcu, completat de Cris Tarta: „Domnule primar, cum sunt plantaţi pomii pe trotuarul din faţa casei dvs? Ar trebui să vă plantăm unul fix în faţa porţii!” Acelaşi lucru a fost observat de mulţi alţi clujeni, catre au semnalat în comentariile lor această eroare.

Şi tot anul trecut, dar pe 13 iulie, Emil Boc anunţa pe contul său de Facebook că a început plantarea arborilor în Piaţa Lucian Blaga, unde se efectuau o serie de lucrări.  Sub titlul: Cluj-Napoca: A început plantarea arborilor cu balot în Piaţa „Lucian Blaga”. Până în prezent, au fost plantaţi 28 din cei 68 de arbori care vor fi plantaţi în acest proiect de amenajare a zonei centrale”, Boc a prezentat pe Facebook o serie de imagini în care apare inclusiv el în timp ce plantează copaci.

Doar că, două săptămâni mai târziu, pomii au fost scoşi de muncitorii care lucrează pe şantier, iar gropile au rămas. 

Vă mai recomandăm şi: 

Din isprăvile lui Boc: Pomi plantaţi pe şantier „dispăruţi“ după câteva zile şi arbori puşi în mijlocul trotuarului

Cum s-a făcut de râs Emil Boc după ce a plantat copaci în mijlocul trotuarului: „Am fost prins într-o capcană“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite