Scandalul Kiat: de ce a fost rezilitat contractul de 280 de milioane de lei pentru modernizarea drumurilor din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kiat este acuzat că nu a terminat niciun kilometru de drum. FOTO: Arhivă
Kiat este acuzat că nu a terminat niciun kilometru de drum. FOTO: Arhivă

Consiliul Judeţean Cluj a reziliat, luni, contractul de 280 de milione de lei pentru modernizarea drumurilor judeţene pe motiv de neîndeplinire a clauzelor contractuale. Asocierea SC Kiat Group Construct SRL, SC Tehnic Asist SRL, SC Damar Consult SRL a trimis astăzi un comunicat de presă în care acuză Consiliul Judeţean de dezinformare.

„Ne manifestăm surprinderea faţă de declaraţiile reprezentanţilor Consiliului Judetean  Cluj prin care se afirmă o serie de neadevaruri cu privire la modul în care asocierea şi-a executat obligaţiile contractuale în cadrul acordului cadru iîncheiat cu Consiliul Judeţean Cluj", conform unui comunicat trimis, astăzi, de SC Kiat Group.  „Motivul real al încetării acestui acord îl reprezintă neplata lucrărilor executate, lucrări verificate şi recepţionate calitativ de reprezentaţii CJ Cluj şi invocarea de către Consiliul Judeţean Cluj în toată această perioadă a inexistenţei fondurilor alocate derulării acestor contracte”, se mai arată în comunicat. Reprezentaţii Kiat acuză autorităţile că au dus o „campanie de dezinformare”: „Considerăm regretabilă campania de dezinformare dusă împotriva asocierii şi, deşi înţelegem contextul electoral din această perioadă, respingem orice neadevăr.” Consiliul Judeţean este acuzat că vrea să transmită contractul firmei controlate de instituţie. 

Se pregăteşte o nouă firmă? 

Consiliul Judeţean Cluj a precizat astăzi: „Până în data de 28 februarie 2014 s-au plătit firmei Kiat 2.388.239,28 lei, din care 2.306.600,17 lei reprezentând plăţi pentru lucrări executate şi acceptate la plată, şi restul pentru lucrări de proiectare.  La această dată mai avem de plătit către Kiat 527.176,38 lei, tot pentru lucrări efectuate şi acceptate la plată!!!!  Conform contractului, plata pentru lucrările efectuate şi acceptate la plată se face în termen de maximum 12 luni de la certificare. Cu alte cuvinte, suntem în grafic, noi nu avem nici un fel de întârziere faţă de firma Kiat”. 

CJ a mai arătat că „în trei ani nu au fost capabili, sau nu au dorit, să termine nici un km de drum din contractul pe care l-a semnat cu fosta administraţie. În nici un caz nu poate fi vorba despre inexistenţa fondurilor necesare derulării contractului.”  Mai mult, CJ va solicita întrunirea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, organism care poate decide încredinţarea şi reluarea lucrărilor în regim de urgenţă, „dată fiind situaţia de la faţa locului. Concomitent, sfătuiesc populaţia din zonă să se adreseze justiţiei şi să ceară despăgubiri pentru că le-a fost afectată sănătatea şi pentru restul neplăcerilor provocate de firma Kiat”.

Citeşte şi

Asocierea Diferit - Kiat, care îi achita cumpărăturile la mall Monicăi Apostu, câştigă un contract de 12 milioane de euro la Cluj-Napoca

Primul contract dubios din dosarul Apostu: contractul KIAT, 600 de milioane pentru drumuri

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite