Salvamontul, Transylvania Off Road şi cluburile de radioamatori, în componenţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj

Salvamontul, Transylvania Off Road şi cluburile de radioamatori, în componenţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj

Epava avionului a fost găsită de localnici. FOTO: Mediafax

În Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj vor fi introduşi membri ai unor entităţi noi printre care amintim Serviciul Public Judeţean de Salvamont-Salvaspeo Cluj, Salvamont Salvaspeo Vlădeasa Cluj, Cluburile de Radioamatori clujene, ANCOM, Transylvania Off Road Club etc. Anunţul a fost făcut de Prefectura Cluj, care acum lucrează la aceste modificări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, a dispus actualizarea acestei structuri de intervenţie, determinată de preluarea comenzii Diviziei 4 Infanterie „GEMINA” de către Generalul de brigadă, domnul Adrian Tonea. De asemenea, în structura acestui comitet vor fi introduse entităţi precum  Serviciul Public Judeţean de Salvamont-Salvaspeo Cluj, Salvamont Salvaspeo Vlădeasa Cluj, Cluburile de Radioamatori clujene, ANCOM, Transylvania Off Road Club etc. ”Suntem în etapa de derulare a procedurilor de includere a acestora în structurile judeţene de intervenţie pentru situaţiile de urgenţă”, se arată într-un comunicat al Prfecturii. Iniţiativa vine după ce  membri ai Salvaspeo Bihor şi ai Transylvania Off Road Cluj au avut un rol esenţial în găsirea şi salvarea membrilor echipajului avionului prăbuşit în Munţii Apuseni pe 20 ianuarie. În acele momente, salvamontiştii clujeni nu au fost nici măcat anunţaţi de aceast accident, ei fiind cei care cunosc acele zone la fel de bine ca şi localnicii.  Structurile Salvamont din judeţ şi Transylvania Off Road Cluj, sunt cooptate în Planul Operaţional de Intervenţie în caz de Accidente de Aviaţie Civilă, actualizat în anul 2013.
 
Citeşte şi 
 
 Pe aceeaşi temă:
 
Copilotul Răzvan Petrescu este, astăzi, operat la nas şi la picioare, intervenţii amânate de vineri pentru ca starea pacientului să se îmbunătăţească. Celelalte trei victime ale accidentului aviatic din Apuseni sunt în stare bună, dar nu vor fi externate astăzi, spun medicii.

Rezultatele autopsiei pilotului Adrian Iovan şi a studentei, morţi în avionul care a aterizat forţat în Apuseni   Medicul Gheorghe Vieru, şeful IML Alba, a dat publicităţii, în urmă cu scurt timp,  rezultatele autopsiei efectuate la cei doi morţi în accidentul aviatic de la limita judeţului Cluj cu Alba, pilotul Adrian Iovan şi rezidenta.

EXCLUSIV Marius Pop, salvator în Apuseni: „112 e de vină pentru întârzierea de peste două ore. Coordonatele erau greşite“  „Ne-am dus la Crucea lui Iancu de două ori şi nu era absolut nimic. Am pierdut mai mult de două ore. Ştiţi cum i-am găsit? Am aflat că i-au găsit un pădurar. Noi am sunat la 112, fiind cu nişte localnici de-acolo care cunoşteau persoana respectivă. Chiar şi aşa, localnicii nu ştiau sigur care pădurar era pentru că sunt mai mulţi în acea zonă. Am reuşit să luăm numele pădurarului, am sunat la 112 şi am luat legătura telefonică cu el. Acesta ne-a spus exact unde se află. El nu a avut nevoie de GPS să ne spună, dar precizia a fost de ordinul metrilor“. a declarat Marius Pop, pentru „Adevărul“.

Victor Zota, coordonatorul Agenţiei Naţionale de Transplant: „Este inimaginabil că în anul 2014 să cadă un avion şi să nu-l găsească timp de şase ore”  „E inadmisibil că au fost descoperiţi atât de târziu. Ei trebuiau descoperiţi cu câteva ore mai devreme. Unde sunt echipajele noastre ISU?”, a fost reacţia lui Victor Zota asupra eficienţei autorităţilor.

FOTO VIDEO Reportaj din Apuseni: filmul tragediei aviatice, în care sute de săteni au încercat să-l salveze pe pilotul Adrian Iovan şi pe ceilalţi răniţi
Centrul comunei Horea din judeţul Alba, aflată undeva în creierii munţilor Apuseni, la limita cu Clujul, era înainte de miezul nopţii o „tabără“ unde s-au adunat medici de la SMURD şi de pe ambulanţe, salvamontişti, pompieri, jandarmi, dar şi oameni din satele învecinate ca să îi găsească pe cei şapte pasageri ai avionul căzut în pădure.

FOTO EXCLUSIV Tragedia aviatică din Apuseni: Adrian Iovan şi o rezidentă au murit. Medicii din Cluj: ceilalţi cinci răniţi sunt internaţi la Terapie Intensivă. Pilotul Adrian Iovan, aflat la bordul aparatului de zbor care a aterizat forţat, luni, în Munţii Apuseni, a murit. La câteva minute, rezidenta din acelaşi avion a murit. Avionul, care efectua o cursă medicală de la Bucureşti la Oradea, a forţat aterizarea într-o pădure de la graniţa judeţelor Cluj, Alba şi Bihor. La bord se aflau patru doctori, o rezidentă şi doi piloţi, care urmau să aducă în Bucureşti mai multe organe pentru transplant. 

Mărturii din avionul groazei. Unul dintre medicii supravieţuitori: „Ne-am prăbuşit, sunt întins pe pământ, abia respir”. Medicul Valentin Calu, rănit în accidentul aviatic din Munţii Apuseni în care pilotul Adrian Iovan a murit, a sunat-o imediat după prăbuşire pe directoarea medicală a Spitalului Elias, Dana Safta, şi i-a transmis starea în care se află.

Cine a fost Adrian Iovan, pilotul care a murit în tragedia aviatică din Apuseni. Pilotul Adrian Iovan, în vărstă de 54 de ani, cel care a murit luni seară în urma unui accident de avion din Munţii Apuseni, avea la activ zeci de ani de zbor, fiind unul dintre cei mai experimentaţi piloţi din România. Adrian Iovan hotărâse cu mai mulţi ani în urmă să efectueze curse private pentru a-şi suplini veniturile.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările