Ce caută românii pe YouTube. Rezultatele surprinzătoare ale unei analize realizate în 2020 şi 2021

Ce caută românii pe YouTube. Rezultatele surprinzătoare ale unei analize realizate în 2020 şi 2021

Florin Salam este cel mai popular artist român pe YouTube. FOTO: Arhivă personală

În topul căutărilor românilor pe YouTube în prima lună din 2020 respectiv din 2021 predomină manelele şi artişti precum Florin Salam, Guţă, Dani Mocau sau Jador.

Ştiri pe aceeaşi temă

Raportul „Digital 2021” privind România prezintă o comparaţie între topul căutărilor pe YouTube în ianuarie 2020 respectiv ianuarie 2021. Analiza a fost realizată pe baza datelor furnizate de „Google Trends”. Raportul „Digital report” este realizat în fiecare an în zeci de ţări ale lumii şi este una dintre cele mai utilizate surse de informaţie în industria mass media. Aici puteţi citi întregul raport. 

Muzică şi Salam 

Căutările după cuvântul „Muzică” au pe primul loc în top atât în ianuarie 2020, cât şi în ianuarie 2021. Topurile au fost dominate de căutări după cuvântul „manele” sau după numele unor cântăreţi precum Florin Salam, Guţă, Dani Mocau sau Jador. 

În 2010, căutările după cuvântul „Salam” s-au clasat pe locul 4, după „Muzică”, „Puterea dragostei” şi „Live”. Pe locul 11, artistul a apărut din nou - de data aceasta căutările fiind „Florin Salam”. 

În 2021, „Salam” se menţine în poziţia a 4-a, după „Muzică”, „Filme” şi „Desene”, iar „Florin Salam”, pe locul 9. 

Dacă adunăm punctajele la căutările „Salam” şi „Florin Salam”, observăm că interpretul de manele a avut cele mai multe căutări după „Muzică”.  

Topul căutărilor pe YouTube în ianuarie 2020. FOTO: Digital 2020 - Romania.

Topul căutărilor pe YouTube în 2020

1 Muzică

2 Puterea dragostei 

3. Live

4 Salam

5 Remix

6 Muzică 

7. Guţă

8 Desene 

9 manele

10 manele manele 

Topul căutărilor pe YouTube în ianuarie 2021. FOTO: Digital 2020 - Romania.

Topul căutărilor pe YouTube în ianuarie 2020

1. Muzică

2.Filme

3. Desene

4. Salam 

5. Maxinfinite

6. Jador

7. Music

8. Dani Mocanu

9. Florin Salam 

10. Puterea dragostei 

„Îmi creşte tensiunea când le văd scrise negru pe alb”

Cele două topuri au fost postate pe Facebook de fostul jurnalist Dragoş Stanca, preşedintele BRAT şi managerul unor firme de analiză media. 

Stanca nu a comentat topurile, însă postarea lui a atras zeci de comentarii.

„Nu mă surprinde nimic din ce e în topurile astea, dar îmi creste tensiunea când le văd scrise 'negru pe alb' (mă rog, alb pe gri în cazul asta). Şi să nu care cumva să zici ceva că românii consumă content de c...t, că a sărit tot internetul cu pietre” - a scris Sandra 

„Ăştia suntem, de fapt, că popor. Degeaba o "ardem elitist".

Cu adevărat îngrijorător este că exclusiv generaţia adolescenţilor de astăzi rupe cu Dani Mocanu &Co ... Pe TikTok nu văd share-uit altceva decât maneloclipuri ...”, spune Costin.

„Sutem o ţară de analfabeţi, cocalari, şi pe lângă asta avem şi un guvern păstrat din moş strămoş care insista pe un sistem de educaţie defectuos. Prostia goes on :))” - Alexandru

„O ţară arhiplină de idioţi. Simplu.”- Alex

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările