S-a lansat aplicaţia prin care restaurantele şi firmele de catering pot dona mâncarea rămasă neconsumată

S-a lansat aplicaţia prin care restaurantele şi firmele de catering pot dona mâncarea rămasă neconsumată

Mâncare gătită  FOTO pexels.com

O asociaţie din Cluj a lansat, luni, 12 martie, o aplicaţie prin care restaurantele, hipermarketurile, firmele de catering pot dona mâncarea rămasă neconsumată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asociaţia O Masă Caldă din Cluj a lansat luni, 12 martie, aplicaţia ShareFood din dorinţa de a ajuta crea o reţea de donatori şi de a uşura comunicarea dintre cei ce produc hrana şi cei care au nevoie de ea.

„De când am lansat programul O Masă Caldă, în urmă cu aproape 5 ani, ne-am asumat ca obiectiv şi combaterea risipei de hrană. Până acum, acest obiectiv a fost integrat în modul în care facem cumpărături pentru bucătăriile în care gătim beneficiarilor noştri, timp în care ne-am construit o reţea de producători de hrană - restaurante, magazine mici şi mari, producători, firme de catering - care doresc să contribuie la acoperirea mai bună a nevoii de hrană în comunitate, dar şi de beneficiari  - ONG-uri, centre de zi sau centre de găzduire permanentă, instituţii care oferă servicii sociale. Astfel, această aplicaţie a venit firesc, ca o extindere a activităţilor noastre“, susţine George Jiglău, membru fondator Asociaţia O Masă Caldă (OMC), potrivit unui comunicat.

Aplicaţia este disponibilă la nivel naţional pentru device-uri cu sistem de operare Android. Orice solicitare de creare de cont este aprobată de administratorul aplicaţiei. Printre primii care au deschis cont de beneficiar se află Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Echipa care a gândit şi realizat aplicaţia este compusă din Raimonda Boian şi George Jiglău, administratorii aplicaţiei din partea asociaţiei OMC, respectiv Andreea Rusu şi George Gînguţă, dezvoltatorii aplicaţiei.

„Aplicaţia ShareFood este rezultatul unei munci de echipă, care, pe parcursul unui an de zile, a sucit pe toate părţile posibilele probleme pe care le poate întâmpina implementarea ei, plecând de la transport şi până la corectitudinea şi onestitatea donatorilor şi beneficiarilor“, afirmă Raimonda Boian, membru fondator Asociaţia O Masă Caldă.

Asociaţia O Masă Caldă, cu sediul în Cluj-Napoca, desfăşoară activităţi şi în Bucureşti, Bistriţa, Satu Mare, Adjud şi Constanţa, orale unde asigură în jur de 900 de porţii de mâncare săptămânal.

Mai puteţi citi:

Aplicaţia mobilă care combate risipa alimentară şi procură hrană pentru săraci. Cum se poate dona mâncarea oriunde în ţară

citeste totul despre: