Romii vor ca 8 aprilie să fie zi liberă prin lege aşa cum este 1 Decembrie. O iniţiativă de la Cluj

Romii vor ca 8 aprilie să fie zi liberă prin lege aşa cum este 1 Decembrie.
O iniţiativă de la Cluj

Un băieţel rom care ţine în mână un simbol al etniei sale. El a ascultat, luni, cântece ţigăneşti în faţa Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, interpretate de formaţia „Lăutarii Ardealului“ FOTO: Florina Pop

Liderul romilor clujeni, Aurel Pascu, spune că va face toate demersurile necesare către mai-marii lor de la Bucureşti pentru ca Ziua Mondială a Romilor, 8 aprilie, să fie consfinţită prin lege zi nelucrătoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Sunt romi care lucrează şi care ar vrea să sărbătorească această zi, dar nu pot fiindcă sunt la muncă. Vrem ca data de 8 aprilie să fie declarată zi liberă prin lege, aşa cum este 1 Decembrie. Suntem etnia din România cu cel mai mare număr de locuitori“, afirmă preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Cluj, Aurel Pascu.

Acesta a mai spus că va face în acest sens un proiect pe care îl va înainta deputatului Nicolae Păun.

Data de 8 aprilie se sărbătoreşte ca Ziua Internaţională a Romilor din anul 1971, când a avut loc primul Congres Mondial al Romilor, la Londra. Atunci s-a stabilit roata cu spiţe ca simbol al etniei romani, iar ca imn, cântecul „Gelem, gelem”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: