Românul care trăieşte fără un sfert de cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elvis Romeo Lingurar, un tânăr de 24 de ani din satul Livada, judeţul Cluj, a ajuns subiect de senzaţie în presa britanică după ce s-a aflat că trăieşte fără o parte din craniu, urmare a unui accident de muncă petrecut anul trecut pe un şantier.

Elvis lucra în demolări, iar în ziua cu ghinion a căzut de pe o schelă, de la aproape doi metri înălţime, conform publicaţiei „Daily Mail“. Şi-a zdrobit capul de o bucată de beton.

Impactul aproape că l-a ucis, iar doctorii de la Clinica de neurochirurgie din Cluj-Napoca au fost nevoiţi să-i îndepărteze o parte din craniu pentru a-i salva viaţa. Timp de câteva zile, Lingurar a fost în comă şi o bună perioadă de timp după ce a ieşit din operaţie nu a ştiut că rămăsese fără un sfert din cap. A realizat acest lucru abia după ce i-au fost scoase bandajele.

În prezent, creierul lui Elvis Lingurar este protejat doar de un strat subţire de piele. Cea mai mică lovitură în zona capului îi poate provoca moartea, aşa că nu mai poate munci, iar acest lucru îl împiedică să spere că poate face rost de 1.000 de euro, suma de care are nevoie pentru ca în locul bucăţii de os care lipseşte să fie montată o proteză.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite