Românul care a luat parte la cel mai dur maraton, la Polul Nord, aleargă pentru copiii suferinzi de cancer

Românul care a luat parte la cel mai dur maraton, la Polul Nord, aleargă pentru copiii suferinzi de cancer

Vlad a alergat mii de kilometri la cel mai dur maraton din lume, iar acum aleargă pe distanţa Cluj-Constanţa

Vlad Pop, un antreprenor din Cluj, a alergat în trecut la cel mai dificil maraton din lume, 6633 Artic Ultra, pentru copiii suferinzi de cancer. Acum, pentru că ediţia din 2021 a maratonului a fost amânată, Vlad aleargă pe distanţa Cluj-Constanţa pentru a strânge bani pentru copiii cu cancer.

Din cauza pandemiei, ediţia 6633 Arctic Ultra 2021 a fost amânată, dar asta nu îl poate opri pe Vlad să alerge.
Startul competiţiei virtuale a avut loc pe 1 Martie 2021, când Vlad Pop a pornit în ultra-maratonul Cluj - Constanţa, via Sighişoara, Braşov, MagicHome Bucureşti.
 
De această dată, tânărul aleargă pentru a strânge fondurile necesare pentru ca 100 de copii diagnosticaţi cu cancer să se poată întoarce la şcoală după ce fac chimioterapie. „Am nevoie de ajutorul tau pentru educatia a 100 de copii cu cancer, ca după chimioterapie să se întoarcî la şcoală. Poţi dona orice sumă pentru copilaşi”,a  fost mesajul clujeanului, îanintea startului. :
 
Duminică, 7 martie, Vlad a revenit pe Facebook cu un nou mesaj. Eu alerg, aleargă şi tu azi, 7 martie, pentru mamele copiilor cu afecţiuni oncologice sau donează cât poţi tu. Orice sprijin contează şi cred că împreună putem să oferim o şansă la viaţă pentru copii, pentru mamele lor şi să-i ajutăm să treacă cu bine peste orice impas”, a spus Vlad
 

Proiectul lui Vlad

 
Ca întotdeauna, combustibil îi va fi gândul la copiii bolnavi de cancer, de la Asociaţia Magic – mai exact, acum îşi doreşte ca alergarea lui strângă cât mai muţi bani pentru bursele educaţionale MagicEDU, din 2021.
 
În ianuarie 2020, Asociaţia Magic a demarat proiectul MagicEDU, prin care 100 de copii cu afecţiuni grave, din familii care întâmpină mari dificultăţi financiare, primesc lunar burse în valoare de 500 de lei.
Unul dintre ei este Andrei, diagnosticat în copilărie – a fost în MagiCAMP, în primul an de tabără, în 2014. Astăzi, Andrei are 19 ani, este proaspăt student la Braşov şi e beneficiar MagicEDU de la inceputul proiectului.
 
În pandemie, ambii părinţi i-au rămas şomeri. „Având în vedere că părinţii mei sunt în şomaj, nu ne-a fost uşor, dar am încercat şi am reuşit să salvez cât mai mult din bursa Magic, pentru momentul în care voi începe facultatea”, a spus tânărul.
 
În câţiva ani, Andrei va fi profesor de franceză sau traducător. Iar asta se va fi datorat (şi) fiecăruia dintre cei care au donat pentru MagicEDU. Tot aşa, fiecare pas pe care Vlad Pop îl aleargă în cursele de sute de kilometri înseamnă un sprijin pentru un copil bolnav şi familia lui.
 
„Efortul lui Vlad nu şi-ar fi îndeplinit însă scopul fără sprijinul comunităţii şi al sponsorilor - comunitatea a fost cea care a dat sens fiecărui pas pe care Vlad l-a făcut la Cercul Polar, ajutând mulţi copii să nu abandoneze şcoala şi să-şi urmeze visurile”, e mesajul transmis în aceste zile.
 
Companiile pot dona o parte din suma de 600.000 lei necesară pentru MagicEDU, prin redirecţionarea celor 20% din impozitul pe profit, iar toţi ceilalţi pot ajuta donând 2 euro, prin SMS 8844, mesaj BURSA, sau pe Galantom la: https://magicamp.galantom.ro/fundraising_pages/view?id=14565
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările