România a bătut Franţa la futnet. Campionatul mondial a avut loc  pe BT Arena din Cluj-Napoca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Futnetul este cunoscut în România ca „tenis cu piciorul”. FOTO: PCN
Futnetul este cunoscut în România ca „tenis cu piciorul”. FOTO: PCN

Peste 120 de jucători de tenis cu piciorul, din 19 de ţări, au jucat în acest weekend, la Campionatul Mondial de Futnet (tenis cu piciorul), organizat la Cluj-Napoca.

„România a câştigat primul meci cu Franţa, la proba de dublu, în cadrul Campionatelor Mondiale de Futnet de la Cluj-Napoca. Hai România!!”, a postat, sâmbătă, primarul Emil Boc pe Facebook. Peste 120 de jucători de tenis cu piciorul, din 19 de ţări, au jucat în perioada 16-18 noiembrie la sala polivalentă BTarena, pentru titlurile mondiale la probele de simplu, dublu şi triplu, în cadrul acestor campionate internaţionale.

Cluj-Napoca este primul oraş din lume în care s-au organizat două competiţii mondiale de tenis cu piciorul: Campionatele Mondiale de Juniori şi Fete în anul 2015 iar acum, Campionatele Mondiale de Futnet 2018!

Despre Futnet

Cea de-a 12-a ediţie a Campionatelor Mondiale de Futnet are loc la Cluj-Napoca, Romania, între 16 şi 18 noiembrie 2018 şi este organizată de Asociaţia de Futnet România şi de UNIF (Union Internationale de Futnet).

Cea mai bună naţiune în acest sport este Republica Cehă care are peste 8.000 de jucători legitimaţi. Aproape la fel de bine se prezintă Slovacia, fiind la rândul ei o pastrătoare a tradiţiei acestui sport inventat în anii 20 în fosta Cehoslovacia. Numele tradiţional al acestui sport în aceste ţări este NOHEJBAL şi se joaca cu o minge asemănatoare cu cea de fotbal ca dimensiuni dar are o viteza mai mica, se joacă cu maxim 3 atingeri şi doua căderi ale mingiei.

Cea mai spectaculoasă echipă în acest sport este Coreea de Sud. Jucăatorii coreeni fac deliciul publicului prin execuţiile din foarfecă marca Cristiano Ronaldo şi vor fermeca publicul cu o paraţie exeotică. În Coreaa de Sud sunt peste 4 milioane de practicanţi ai variantei tradiţionale a acestui sport, practicat sub numele de JOKGU. Jokgu este sportul inventat de catre forţele aeriene armate Coreene in anii 50 cand stâteau cantonaţi in cazarme în urma conflictului cu Coreea de Nord. Este un sport practicat in cadrul armatei iar armata este obligatorie in Coreea de Sud. Varianta tradiţională de JOKGU se joaca cu o minge mai mică decăt cea clasica de fotbal, 4 contra 4 jucători şi se joacă cu 3 atingeri si 2 sau 3 căderi ale balonului.

O tradiţie îndelungată în practicarea acestui sport este in România, Franţa, Elveţia şi în majoritatea ţărilor din America de Sud.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite